MEGA SOCCERBET U PONEDELJAK GOSTUJE CRVENOJ ZVEZDI

U ponedeljak 1. februara od 18 časova Mega Soccerbet će u okviru 17. kola ABA lige gostovati Crvenoj zvezdi mts. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će u hali Aleksandar Nikolić igrati sa jednim od favorita za osvajanje takmičenja sa kojim je u prvom delu sezone odigran odličan i uzbudljiv meč u kome je Mega na kraju imala šut za produžetak.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv Crvene zvezde izjavio da zna šta očekuje njegovu ekipu koja mora da odgovori na igru u kontaktu protivnika:

– Suvišno je pričati o kvalitetu Crvene zvezde koja se posle prvog dela sezone pojačala na poziciji beka i centra, a posle su se kompletirali posle izostanaka nekoliko važnih igrača zbog povreda i korona virusa. Znamo šta nas očekuje i šta odlikuje ekipu Zvezde, pre svega jako agresivna odbrana uz dosta kontakta na koju mi moramo da nađemo pravi odgovor. Svi ostali košarkaški elementi neće biti važni ukoliko ne budemo uspeli na pravi način da odgovorimo igri u kontaktu koju Zvezda nameće, kako u odbrani, tako i u napadu. Sa druge strane, moramo biti koncentrisani, ne smemo dozvoliti Crvenoj zvezdi da iz naših izgubljenih lopti trči i da ima drugi napad posle skoka. Utakmicu ćemo shvatiti na pravi način, kao izazov da se takmičimo sa igračima koji se takmiče na najvišem mogućem nivou u Evropi. Nadam se da ćemo pružiti dobar otpor i odigrati pravu utakmicu svih 40 minuta,

izjavio je trener Mege.

Posle 16 odigranih kola ABA lige, Mega Soccerbet trenutno ima skor 11-5 dok Crvena zvezda mts ima 11 pobeda i dva poraza. U poslednjem susretu dve ekipe u okviru četvrtog kola ove sezone, Mega je na domaćem terenu izgubila sa 73:76.

Kapiten Mege Milenko Tepić je istakao da njegovu ekipu očekuje čvrsta i teška utakmica protiv Zvezde:

– Sigurno je da nas očekuje jako teška utakmica protiv jedine evroligaške ekipe iz ABA lige. Crvena zvezda je odlično popunjena na svim pozicijama a dolaskom novog trenera preraspodelili su uloge u ekipi gde su se igrači koji su i ranije sarađivali sa Radonjićem brže adaptirali, i drugi hvataju ritam u hodu. Vraćaju im se igrači koji su bili bolesni, doveli su i Nnoka, imaju dugačak roster koji je pravljen za 2-3 utakmice nedeljno. Svakako su favoriti u ovom meču, mi smo vezali pobede u poslednje dve utakmice, što je bilo jako važno da možemo rasterećeno da se  pripremimo za ovaj susret. Očekuje nas tvrda i teška utakmica, sigurno će ritmom pokušati da naprave prednost i da probaju da iskoriste neke naše mane. Mi moramo na to da se adaptiramo, da vidimo gde i kako možemo da napadnemo Zvezdu i ako nam se ukaže šansa, da probamo da ih iznenadimo,

izjavio je kapiten Mege.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov