MEGA U NEDELJU GOSTUJE ZADRU

U nedelju 17. januara od 17 časova Mega Soccerbet će u okviru 15. kola ABA lige gostovati ekipi Zadra. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića putuju u Zadar posle dva poraza od Cedevita Olimpije i Igokee, pa će predstojeći meč biti prilika da se vrate na pobednički kolosek.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu u Zadru istakao da njegovu ekipu čeka fizički zahtevna utakmica:

– U nedelju igramo protiv Zadra koji je dosta promenio tim. Dovođenjem Kodija Džastisa, odličnog šutera, pojačali su već kvalitetnu spoljnu liniju u kojoj imaju Mavru koji igra na jako visokom nivou i koji sa Junakovićem čini plejmejkerski tandem. Pojačali su se i sa mladim Jordanom koji je bio jedan od najboljih strelaca u hrvatskoj ligi, i sa centrom Onuakuom su rešili pitanje čvrstine, te su sa svime navedenim pokazali želju da se pomere iz donjeg dela tabele. Čeka nas fizički zahtevna utakmica sa odbrambenim zadacima da zaustavimo njihove najbolje šutere. Pristup od prvog minuta mora da nam bude sa pojačanom energijom jer jedino tako možemo da dođemo do pozitivnog ishoda na dobro poznatom gostujućem terenu,

izjavio je trener Mege.

Posle 14 odigranih kola ABA lige, Mega Soccerbet ima skor 9-5 dok Zadar ima dve pobede i osam poraza uz četiri utakmice manje. Ove dve ekipe su se do sada sastale 15 puta u regionalnom takmičenju uz skor 9-6 za Megu. U poslednjem susretu u okviru 2. kola ABA lige ove sezone, Mega je slavila na domaćem terenu sa 90:87.

Krilni centar Mege Marko Simonović je izjavio da njegova ekipa mora da odigra angažovanije u odbrani u odnosu na prethodnu utakmicu:

– Sigurno da nas u nedelju očekuje teška utakmica protiv ekipe Zadra, gde posle dva vezana poraza želimo da ostvarimo pobedu na jednom od možda najtežih gostovanja u ligi. Zadar je doveo nekoliko pojačanja u odnosu na prvu utakmici i sigurno da igraju bolje. Moramo da odigramo angažovanije u odbrani u odnosu na prethodnu utakmicu i uz dobru energiju na parketu, verujem da možemo do pobede koja bi nam puno značila,

izjavio je Simonović.

Utakmica Zadar – Mega Soccerbet se igra u nedelju 17. januara od 19 časova u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov