JOVANOVIĆ: „USPELI SMO DA UHVATIMO PRIKLJUČAK, ALI JE IGOKEA ZNALAČKI ISKORISTILA NAŠE GREŠKE“

U utakmici 14. kola ABA lige koja je odigrana u Hali sportova Ranko Žeravica, Mega Soccerbet je tokom celog toka susreta jurila veoma raspoloženu Igokeu, ali pored toga što se nekoliko puta vratila iz rezultatskog zaostatka, gosti iz Laktaša su na kraju odneli pobedu rezultatom 84:86 (24:26, 17:25, 21:17, 22:18).

Na konferenciji za štampu posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da se sa razlogom pribojavao ove utakmice:

– U najavi utakmice sam rekao da će nam ova sedmica biti teža, bez želje za bilo kakvim alibijem. Posle Cedevite, igrali smo u Atini protiv bivšeg šampiona Evrope jednu veoma dobru utakmicu, ali i u međuvremenu smo pretrpeli kadrovske promene. Zbog svega toga sam se pribojavao ove utakmice, i ta bojazan se ispostavila na kraju kao tačna. Moram da kažem da smo ovaj meč izgubili u prvom poluvremenu. Nama nije svojstveno da primimo ovoliko poena u prvih 20 minuta, primili smo dosta trojki, dozvolili smo otvorene šuteve, a oni su ih ubacili. Kad ekipa primi 51 poen u prvom poluvremenu, jako je teško da se vratiš u utakmicu iako uložiš u to mnogo energije. Mi smo na kraju uspeli da uhvatimo priključak, ali bukvalno sa početničkim greškama smo vraćali loptu Igokei što su oni znalački koristili i uvećavali prednost. Čestitao bih Igokei na pobedi, a nas čeka nastavak prvenstva u duelima sa Zadrom i Cibonom. Nadam se da ćemo se presabrati, sve dobro analizirati i krenuti dalje,

izjavio je Jovanović.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov