MEGA NAJBOLJA KADA JE BILO NAJPOTREBNIJE ZA TRIJUMF U ZADRU I POVRATAK NA POBEDNIČKI KOLOSEK

Mega najbolja kada je bilo najpotrebnije, pobeda u Zadru za povratak na pobednički kolosek!

Mega Soccerbet je odličnom igrom u poslednjoj četvrtini trijumfovala na gostovanju Zadru sa 83:90 (21:21, 19:20, 21:25, 22:24) u okviru utakmice 15. kola ABA lige. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su do pobede u dvorani Krešimir Ćosić došli pošto su odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije i posle 70:69 sredinom poslednje četvrtine, serijom 2:11 prelomili meč u svoju korist i došli do zaslužene pobede!

Tandem Petrušev-Simonović je ponovio bio najbolji u redovima Mege, Petrušev je zabeležio sjajna 32 poena uz devet skokova, dok je Simonović postigao 17 poena, od čegaj je osam postigao u ključnoj seriji Mege u poslednjih pet minuta igre. U ekipi Zadra se najviše istakao Činanu Onuaku sa 20 poena i devet skokova.

Posle 15 odigranih kola ABA lige Mega Soccerbet ima deset pobeda i pet poraza dok Zadar ima dve pobede i devet poraza uz četiri meča manje. U narednom kolu Mega će u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati Cibonu a utakmica je zakazana za nedelju 24. januar od 12 časova.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Tepić, Smit, Momirov, Simonović, Petrušev. Bolji početak utakmice za domaću ekipu koja posle tri i po minuta igre vodi sa 9:2. Po ulasku u igru, Kazalon pogađa za tri poena, ali zbog dve lične greške brzo mora na klupu. Mega iz reketa i posle skokova u napadu stiže do novih poena i brzo hvata priključak. Momirov poentira posle skoka u napadu, a trojkama Cerovine i Smita Mega stiže na kratko do prednosti, 18:19, da bi se prva četvrtina završila rezultatom 21:21.

Povela je ekipa Zadra sa 28:23 posle nepuna tri minuta igre u drugoj četvrtini, ali je Mega brzo odgovorila preko Petruševa i Simonovića koji je sjajno zakucao na asistenciju Tepića. Kazalon pogađa novu trojku, a ubrzo asistira i Petruševu za zakucavanje i vođstvo Mege 33:34. Imala je Mega priliku da do kraja četvrtine i uveća prednost, ali je promašila nekoliko šuteva za tri poena, pa je rezultat na poluvremenu 40:41.

Bolji početak drugog poluvremena za Megu, gde se Simonović i Petrušev dobro snalaze u reketu a Smit trojkom donosi plus šest Megi, 44:50. Zadar poenima Bursaća i Onuakua prilazi na dva poena razlike, ali Mega trojkama Simonovića i Petruševa odbija taj napad. Odličan ofanzivni skok Mege se nastavio i u trećoj četvrtini, pa posle nekoliko promašenih napada na obe strane Mega trojkama Cerovine i Momirova stiže do plus devet, 55:64 na nešto više od dva minuta do kraja četvrtine. U preostalom vremenu domaća ekipa uspeva da smanji razliku pa je rezultat pred poslednjih 10 minuta igre 61:66.

Zadar uspeva da uhvati zalet posle dosuđene nesportske lične greške Megi i da stigne do izjednačenja, 69:69. Posle nekoliko minuta bez poena na obe strane, Zadar stiže do prednosti sa slobodnih bacanja, ali Petrušev već u narednom napadu sjajno probija odbranu Zadra za snažno zakucavanje, da bi potom Simonović pogođenim slobodnih bacanjem posle tehničke za Onuakua i novom trojkom doneo plus pet, 70:75 na nešto manje od pet minuta do kraja. Još jedna dobra odbrana Mege da bi posle trojki Simonovića i Petruševa Mega i definitivno prelomila meč. Posle toga je Mega mirno privela utakmicu kraju a konačan rezultat je postavio Petrušev sa slobodnih bacanja za 83:90.

Zadar: Karter 11, Jordano 6, Džastis 11, Palokaj 3, Brala, Vuković 8, Bursać 5, Junaković 13, Mavra 5, Onuaku 20 (9 skokova), Planinić 2.

Mega Soccerbet: Mišković 2, Smit 6 (9 asistencija), Petrušev 32 (9 skokova, indeks 41), Tepić 5 (5 asistencija), Kljajević 2, Momirov 7, Simonović 17 (7 skokova), Jovičić, Cerovina 6, Matković 6, Kazalon 7, Langović.

Foto: Zadar/Zvonko Kucelin