MARKO SIMONOVIĆ VEČERAS NA NBA DRAFTU

U noći između srede i četvrtka sa početkom od dva sata posle ponoći po našem vremenu, biće održan NBA draft i to putem video veze iz ESPN prostorija u Bristolu u Konektikatu. Na ovogodišnjem NBA draftu koji je prvobitno trebao da bude održan 25. juna u „Barclays Center“ u Bruklinu i koji je zbog Kovid-19 pandemije odložen za 18. novembar, Mega Soccerbet će imati jednog kandidata, Marka Simonovića koji će imati priliku da bude 12. igrač u istoriji kluba koji je izabran na NBA draftu, odnosno 11. košarkaš od 2014. godine.

Marko Simonović je rođen 15. oktobra 1999. godine, visok je 212 centimetara i igra na pozicijama četiri i pet. U Megu je došao prošle sezone iz redova Olimpije. Već tada je prikazao sjajne partije pošto je u trenutku prekida ABA lige bio treći na listi najkorisnijih igrača takmičenja sa 16.2 poena, 7.6 skokova i 1.1 blokadu po meču uz prosečan indeks korisnosti 18.1.

Ove sezone Simonović pruža još bolje igre, pošto je trenutno drugi na listi najkorisnijih igrača ABA lige, odmah iza saigrača Filipa Petruševa. Na sedam odigranih utakmica ABA lige Simonović je u proseku beležio 16.3 poena (41.4% za 3p) i 9.6 skokova uz prosečan indeks korisnosti 21. U međuvremenu je postao i A reprezentativac Crne Gore.

Počevši od Milovana Rakovića koji je 2007. godine izabran kao 60. pik, Mega je do danas imala ukupno 11 izabranih igrača na NBA draftu, od čega su u tri navrata na jednom draftu bila izabrana po trojica igrača, po čemu je Mega jedinstven klub u košarkaškom svetu van teritorije SAD. Među draftovanim igračima je i Nikola Jokić, dvostruki All-star igrač i član najbolje NBA petorke 2019. godine i druge najbolje petorke 2020. godine, koji je 2014. godine draftovan kao 41. pik od strane ekipe Denver Nuggets.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov