JOVANOVIĆ: „ČESTITAM MOJIM MOMCIMA NA POBEDI, MORALI SMO I KROZ OVO DA PROĐEMO“

Iako je bila oslabljena neigranjem trenutno najkorisnijeg igrača ABA lige Filipa Petruševa, Mega Soccerbet je u uzbudljivom finišu uspela da dođe do pobede protiv Krke sa 71:70 (17:14, 19:17, 15:23, 20:16) u okviru utakmice 7. kola regionalnog takmičenja koja je bez prisustva publike odigrana u Hali sportova Ranko Žeravica.

Na konferenciji za štampu posle utakmice, trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da njegova ekipa mora da prođe i kroz ovakve utakmice i da se u hodu navikava:

– Čestitam mojim momcima na pobedi. Ipak, sem pobede malo čime mogu biti zadovoljan. Neke okolnosti su nas malo poremetile, Filip Petrušev je dobio virus i u toj situaciji tim je morao da se presloži. On nije bilo koji igrač, već jedan od dvojice koji je nosio tim u prethodnih šest kola. Mislili smo da možemo da igramo normalno i sa njegovim odsustvom, ali nismo reagovali na pravi način. Presložio sam uloge, podelio minutažu, ali ceo tim je ušao u utakmicu sa manjkom energije i to je najveća zamerka. Imali smo samo četiri skoka u trećoj četvrtini iako smo ekipa koja ima po 40 skokova po meču, završili smo meč sa samo 12 asistencija, a do sada smo imali 22 u proseku i bili odmah iza Zvezde u toj statisttičkoj kategoriji. Manjak energije je uvukao nesigurnost pa smo promašili dosta otvorenih šuteva. Ali, morali smo da prođemo i kroz ovo i mi se u hodu navikavamo. Ova utakmica je škola, da izvučemo pouke da moramo svaki put da pružimo sve od sebe. Mladi igrači imaju naviku da ovakve utakmice završavaju pre nego što počnu. Čestitam mom prijatelju Daliboru koji u teškoj situaciji radi dobar posao. Njemu i ekipi Krke želim mnogo sreće u nastavku lige,

izjavio je trener Mege.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov