SIMONOVIĆ IZABRAN KAO 44. PIK NA NBA DRAFTU, UKUPNO 12. DRAFTOVANI IGRAČ MEGE

Na NBA draftu koji je održan u noći između srede i četvrtka putem video veze, krilni centar Mega Soccerbet-a Marko Simonović je izabran kao 44. pik od strane ekipe Chicago Bulls. Simonović je na taj način postao 12. igrač Mege koji je izabran na NBA draftu, odnosno 11. igrač od 2014. godine, po čemu su ispred Mege jedino još NCAA ekipe Kentucky i Duke.

Marko Simonović je jedini košarkaš iz ABA lige koji je izabran na ovogodišnjem draftu, a treba istaći i da je Mega do sada u tri navrata imala po tri igrača na jednom NBA draftu, po čemu je ispred svih klubova na van teritorije SAD.

Marko Simonović je rođen 15. oktobra 1999. godine, visok je 212 centimetara i igra na pozicijama četiri i pet. U Megu je došao prošle sezone iz redova Olimpije. Već tada je prikazao sjajne partije pošto je u trenutku prekida ABA lige bio treći na listi najkorisnijih igrača takmičenja sa 16.2 poena, 7.6 skokova i 1.1 blokadu po meču uz prosečan indeks korisnosti 18.1.

Ove sezone Simonović pruža još bolje igre, pošto je trenutno drugi na listi najkorisnijih igrača ABA lige, odmah iza saigrača Filipa Petruševa. Na sedam odigranih utakmica ABA lige Simonović je u proseku beležio 16.3 poena (41.4% za 3p) i 9.6 skokova uz prosečan indeks korisnosti 21. U međuvremenu je postao i A reprezentativac Crne Gore.

Čestitamo Siki!

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov