FANTASTIČNA MEGA U UZBUDLJIVOM FINIŠU OSTALA BEZ POBEDE PROTIV ZVEZDE

Fantastična Mega promašila šut za produžetak protiv Crvene zvezde!

Košarkaši Mega Soccerbet-a su odigrali sjajan meč protiv Crvene zvezde mts u okviru 4. kola ABA lige, ali je su gosti u uzbudljivoj završnici slavili sa 73:76 (18:24, 17:16, 18:15, 20:21). U utakmici koja je odigrana bez prisustva publike u Hali sportova Ranko Žeravica, izabranici trenera Vladimira Jovanovića su se dva puta vraćali iz dvocifrenog zaostatka koji je najviše iznosio 14 poena, da bi potom imali i prednost od tri poena na dva i po minuta do kraja, ali je Zvezda u uzbudljivoj završnici došla do pobede, pošto je u poslednjoj sekundi Filip Petrušev iz izuzetno teške pozicije sa preko 10 metara promašio šut za produžetak.

Na ovoj utakmici trener Mege nije mogao da računa na Karla Matkovića i Stefana Momirova, pa su u sastavu prvi put obe sezone bili Nikola Đurišić (16) i Nikola Jović (17).

Najefikasniji u redovima Mege je bio Filip Petrušev koji je pored 22 poena, imao i 11 skokova, dok je Marko Simonović ima 16 poena i osam skokova. Takođe, sjajan je bio Milenko Tepić koji je bio blizu tripl-dabl učinka sa osam poena, devet skokova i osam asistencija.  U ekipi Crvene zvezde mts je najefikasniji bio Džordan Lojd sa 19 poena.

Posle 4 odigrana kola ABA lige Mega Soccerbet ima skor 3-1 dok je Crvena zvezda mts bez poraza. U narednom kolu Mega gostuje u Baru ekipi Mornara, a utakmica je zakazana za subotu 31. oktobar od 18 časova.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Smit, Tepić, Cerovina, Simonović i Petrušev. Na početku utakmice Cerovina pogadja trojku pod faulom, da bi posle nešto mirnijeg starta Crvena zvezda vezala nekoliko trojki i odvojila sa na plus 14, 6:20. Post Mege u napadu prekida Petrušev zakucavanjem, da bi potom u kratkom periodu vezao još sedam poena, pa je Mega prišla na 17:22, na minut i po do kraja četvrtine. Imala je Mega priliku da priđe na posed zaostatka, ali je prva četvrtina završena rezultatom 18:24.

Druga četvrtina počinje serijom Zvezde 8:0 koju prekida Smit trojkom. Zaigrala je Mega bolje u odbrani, Simonović je dva puta pogodio pod košem pod faulom i Mega je prišla na šest poena, 28:34. Pokušala je Zvezda trojkama ponovo da se vrati, ali Tepić uzvraća istom merom da bi potom iz ulaza u poslednjoj sekundi postavio rezultat na poluvremenu, 35:40.

Nešto sporiji početak drugog poluvremena na obe strane, uz nekoliko promašenih šuteva za tri poena Mege. Posle tri minuta igre, trener Crvene zvezde je isključen zbog prigovora. Sa druge strane, Cerovina i Smit imaju po četiri lične greške. Narednih nekoliko minuta igralo se koš za koš, da bi na nešto manje od tri minuta do kraja četvrtine Cerovina polaganjem spustio minus na samo dva poena. Posle tajm-auta i dobre odbrane Mege, Petrušev zakucao posle asistencije Tepića za 50:50. Lojd pogađa ulaz, Kazalon trojkom donosi prvo vođstvo Megi posle onog na početku utakmice. U narednom napadu Zvezde svirana je nesportska Kazalonu pri šutu za tri poena Lojda, koji je se povredio prilikom nezgodnog doskoka, pa su crveno-beli imali prednost na kraju treće četvrtine, 55:53.

Otvorila je Mega poslednju deonicu serijom 7:2 uz odličnu rolu Tepića, povela sa tri poena razlike, ali posle dva ulaza Zvezde i kod rezultata 60:61, Jovanović je zatražio tajm-aut, na pet i po minuta do kraja. Usledila je rezultatska klackalica, da bi Smit trojkom na dva i po minuta do kraja doneo prednost Megi 68:65. Teri pogađa pod faulom što je bila peta lična Simonovića, a potom i Jagodić Kuridža polaže loptu za plus dva Zvezde. Petrušev donosi izjednačenje flouter iz teške pozicije. Ubrzo zatim i Smit zbog pete lične greške mora na klupu, Hol pogađa oba slobodna bacanja, Mega u narednom napadu gubi loptu na pasu, a potom Davidovac pogađa posle ofanzivnog skoka za plus četiri na 16 sekundi do kraja. Mišković pogađa trojku na 6 sekundi do kraja, Lojd je odmah fauliran a potom i precizan sa linije slobodnih bacanja, da bi u preostalom vremenu Petrušev iz teško pozicije sa preko 10 metara pokušao trojkom da donese produžetak, ali nije bio precizan pa je Crvena zvezda došla do pobede.

Mega Soccerbet: Jović, Mišković 6, Smit 6 (6 asistencija), Petrušev 22 (11 skokova, indeks 24), Tepić 8 (9 skokova, 8 asistencija), Kljajević, Simonović 16 (8 skokova), Jovičić, Cerovina 11, Kazalon 4, Langović, Đurišić.

Crvena zvezda mts: Ročesti 2, Hol 9, Volden 11, Lojd 19, Davidovac 6, Lazić, Rit 2, Dobrić 3, Jagodić Kuridža 13, Simanić 2, Kuzmić, Teri 9.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov