JOVANOVIĆ: „UTAKMICA PROTIV ZVEZDE PRILIKA DA NAPREDUJEMO TIMSKI I INDIVIDUALNO“

U nedelju 25. oktobra od 12 časova u duelu dve do sada neporažene ekipe ABA lige, Mega Soccerbet će dočekati Crvenu zvezdu, a meč 4. kola regionalnog takmičenje će se zbog poznate situacije za pandemijom Kovid-19 igrati bez gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su sjajno započeli sezonu sa tri pobede protiv Igokee, Zadra i Cibone, i sigurne je da će pokušati da ostanu u dobrom ritmu i protiv prvog favorita za osvajanje lige.

Na poslednjem redovnom testiranju koje se vrši pred svaku utakmicu ABA lige, jedan igrač Mege je bio pozitivan na Kovid-19, i u skladu sa propisima se nalazi u samoizolaciji uz blaže simptome virusa.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv Crvene zvezde mts istakao da njegova ekipa mora da odgovori protivniku na njihovu fizičku igru u obrani i napadu:

– Crvena zvezda je tim koji je sastavljen da ispuni jako visoke ciljeve, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi. Sa postojećim rosterom i tri pojačanja koja su došla, zajedno sa veoma dobrim stručnim štabom na čelu sa Sašom Obradovićem istakli su velike ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Bez obzira na obaveze u Evroligi i utakmice koje ima, Zvezda jako motivisano ulazi u utakmice ABA lige, tako je bilo protiv Cibone, Borca i Mornara i ja ih takve očekujem i u nedelju. Prvi zahtev koji moramo da ispunimo da bi igrali sa Zvezdom jednu dobru utakmicu je da im odgovorimo na njihovu fizičku igru, u odbrani i u napadu. Utakmica sama po sebi, s obzirom da je protivnik jako kvalitetan, daje nam šansu da kroz nju napredujemo kao tim i kao pojedinci,

izjavio je trener Mege.

Posle tri odigrana kola ABA lige, Mega Soccerbet i Crvena zvezda mts su bez poraza. U poslednjem zvaničnom susretu ove dve ekipe koji je odigran u 15. kolu prošle sezone, Crvena zvezda je slavila na gostovanju sa 85:103 dok su u meču koji je odigran 3. septembra u okviru priprema za novu sezonu „crveno-beli“ slavili sa 86:77. U prošlom kolu, Mega je u Zagrebu bila bolja od Cibone sa 73:77 dok je Crvena zvezda slavila na svom terenu protiv Mornara sa 93:62.

Krilni centar Mege Nikola Mišković je istakao da njegova ekipa na terenu mora, pre svega, energetski da bude bolja od Crvene zvezde:

– Očekuje nas teška utakmica posle jako dobre serije koju smo napravili na početku takmičenja. Potrudićemo se da protivnuku pariramo svih 40 minuta igre. Iako je Crvena zvezda odigrala u četvrtak fizički jako tešku utakmicu protiv CSKA, ipak imaju dovoljno dugačak roster da se oporave do meča sa nama. Na nama je da na terenu, pre svega, enegetski budemo bolji od njih i da tu pokušamo da potražimo šansu za iznenađenje,

izjavio je Mišković.

Utakmica Mega Soccerbet – Crvena zvezda mts igra se u nedelju 25. oktobra od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica bez prisustva publike, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov