SIMONOVIĆ: „KVALITETNE PRIPREME KLJUČ NAŠIH DOBRIH REZULTATA NA STARTU ABA LIGE“

U trenutku kada je prošle sezone takmičenje u ABA ligi zaustavljeno usled pandemije virusa korona, Marko Simonović bio je na trećem mestu liste najkorisnijih igrača. Tamo gde je stao u martu 2020, sjajni krilni centar Mega Soccerbet-a nastavio je i u novoj sezoni regionalnog takmičenja. Simonović je posle uvodna tri kola ponovo u samom vrhu po indeksnim poenima, a ono što je razlika u odnosu na prošlu takmičarsku godinu i što ovom podatku dodatno daje na značaju je činjenica da Mega neuporedivo bolje stoji na tabeli.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su najprijatnije iznenađenje abaligaškog karavana, s obzirom da su kao jedan od najmlađih timova u Evropi (prosek godina 20,4) u uvodna tri kola upisali isto toliko pobeda, čime mogu da se podiče još samo Crvena zvezda i Budućnost. Simonović je prošle sezone bio pravo otkrovenje, a konstantnost njegovih dobrih partija u sada već dugom intervalu, ukazuju da je ovaj 21-godišnji Kolašinac očigledno sazreo i da je veliki talenat počeo da pretače u kvalitet.

– Sa pripremama za ovu sezonu počeli smo ranije od ostalih. Mislim da je to jedan od ključnih razloga naše dobre igre i tri uzastopna trijumfa na startu. Zaista smo naporno radili dva meseca i taj kvalitetno odrađen pripremni period doneo je rezultate. Zabeležili smo veoma važne pobede na startu koje su nam mnogo značile za sticanje preko potrebnog samopouzdanja, jer smo veoma mlada ekipa – sumira utiske sa starta sezone Simonović i potom komentariše svoje igre:

– Zadovoljan sam svojim učinkom. Počeo sam sezonu dobro i sve to je plod sjajnog timskog rada. Ipak, pobede nad Igokeom, Zadrom i Cibonom su mi značajnije od svega. Ove sezone dobili smo veliko pojačanje u liku Filipa Petruševa i mislim da se odlično dopunjujemo. U rotaciji sa nama je i Nikola Mišković i sve to za sada dosta dobro funkcioniše – konstatuje Simonović i potom komentariše ocene mnogih da su on i Petrušev trenutno najubojitiji centarski tandem ABA lige:

– Mi se ranije nismo poznavali. Međutim, za kratko vreme smo, ono što se kaže „kliknuli“.  Imamo fantastičan odnos na terenu, ali i van njega i mislim da će nam to u velikoj meri pomoći da dobro funkcionišemo i u narednom periodu. Sa visinom od 210 centimetara obojica možemo da šutiramo za tri poena, širimo odbranu i time dajemo jedan drugom mnogo više prostora i pod košem i to je veliki plus za tim.

Marko Simonović je tokom pauze između dve sezone na stolu imao ponude brojnih klubova. To i ne čudi ako se u obzir uzme njegova statistika i učinak od 16,2 poena i 7,6 skokova po meču. Ipak, on je odlučio da i ove sezone ostane u Megi:

– Razlog za to je vrlo jednostavan. Prijavio sam se za NBA draft, koji bi trebalo da se održi 18. novembra, a najbolja sredina iz koje možete da odete u najkvalitetniju ligu sveta je Mega. Dovoljno je samo da pogledate broj igrača koji su u poslednjih nekoliko godina iz dresa Mege draftovani u NBA, i jasno će vam biti da je Mega u rangu sa najprestižnijim američkim Univerzitetima i daleko ispred svih evropskih klubova. Pa, i Filip Petrušev je sa Univerziteta Gonzaga došao u Megu sa istim ciljem. Moj cilj je da zaigram u NBA, a Mega je bila najbolji put ka tome i u to sam se lično uverio na osnovu izvanrednog rada sa mladim igračima i pažnji koja im se poklanja – konstatovao je Simonović.

U nedelju u podne Simonovića i drugove očekuje najteži ispit do sada – duel sa Crvenom zvezdom:

– Predstoji nam meč sa daleko najkvalitetnijim timom u ABA ligi. Imaju zaista vrhunske igrače i zato će taj meč biti veliki izazov za sve nas. Potrudićemo se da pružimo što bolju partiju i pokušamo da se nadigravamo sa Zvezdom koja je u prva tri kola pokazala silu i kroz koš razliku +100. Biće to dobra prilika da vidimo gde smo u odnosu na najjači tim u ligi, oni su bez svake sumnje veliki favoriti, a mi će se potruditi, ako nam se ukaže prilika, da napravimo iznenađenje – zaključio je Simonović.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov