SJAJNA IGRA I ZLATA VREDNA POBEDA MEGE U ZAGREBU, ODLIČAN DEBI KEJNA

Košarkaši Mega Bemaxa su na gostovanju u okviru meča 19. kola ABA lige odigrali fantastičan meč u kome su došli do izuzetno bitne pobede protiv Cibone sa 76:87 (13:28, 23:16, 14:28, 26:15). U veoma važnom trijumfu u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju, izabranici trenera Dejana Milojevića su imali prednost tokom celog toka susreta u Košarkaškom centru Dražen Petrović gde su u jednom trenutku bilii i plus 29, da bi na kraju došli do sigurnog trijumfa.

Trener Mega Bemaxa na ovom meču zbog povrede nije mogao da računa na Nemanju Nenadića dok je zbog bolesti izostao i Andrija Marjanović.

Za Megu je na ovom meču debitovao DiAndre Kejn koji je odigrao sjajno u oba pravca pošto je zabeležio 14 poena, 5 skokova, 3 asistencije i 1 ukradenu loptu. 

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Nikola Mišković i Edin Atić sa po 17 poena dok je Marko Simonović postigao 16. U ekipi Cibone su istakao Roko Badžim sa 14 poena.

Posle 19 odigranih kola ABA lige, Mega Bemax ima skor 5-14 dok Cibona ima pobedu više. Narednu utakmicu Mega Bemax igra u četvrtak 13. februara u Kupu Radivoja Koraća protiv Slobode iz Užica, dok je naredni meč u ABA ligi 1. marta u 12 časova kada će u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati Igokeu.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Peri, Kejn, Atić, Mišković i Simonović. Trojku na startu pogađa Kejn, potom Simonović vezuje 6 poena uz sjajno zakucavanje da bi Mišković bio dobar pod košem za prednost Mege 0:11 posle nešto više od 2 minuta igre. Cibona prve poene postiže posle 3 i po minuta igre, ali je Mega nastavila sa sjajnom odbranom pa je posle 6 minuta rezultat 2:17. Simonović i Atić zakucavanjima čuvaju prednost Mege da bi Mišković i Mesiček trojkama doneli plus 19. Posle duela pod košem Cibone Stanić dobija isključujuću grešku a do kraja četvrtine Cibona smanjuje minus na 15 poena, 13:28.

Bolji start Cibone u drugoj četvrtini koja prilazi na 11 poena razlike pa Milojević traži tajm-aut. Tanasković posle skoka u napadu prekida seriju Cibone a potom i u narednom sjajno zakucava na asistenciju Simonovića. Mega uspeva da odbije nalet Cibone, da bi Kejn pod faulom poentirao iz ulaza a potom posle ukradene lopte asistirao iza leđa za zakucavanje Ašćerića za 21:40. Ipak, problem za Megu su 3 lične greške Perija i Kejna koji su zbog toga otišli na klupu. Seriju Cibone 6:0 prekida Atić trojkom. Finiš poluvremena je pripao Ciboni koja je iskoristila greške Mege na obe strane terena i serijom 7:0 prilazi na 8 poena, 36:44 posle 20 minuta igre.

Povukao je Atić sa dve trojke Megu na početku drugog poluvremena da bi Kejn sa novom trojkom zaokružio seriju na 0:13 i plus 21. Nastavila se rapsodija Mege koja pogađa sa svih pozicija, Kejn sjajno asistira za zakucavanje Simonovića, Cibona je bez rešenja na obe strane terena pa je prednost narasla na 29 poena, 41:70. Finiš četvrtine je pripao Ciboni koja je serijom 9:0 uspela da smanji minus da bi rezultat na kraju 30 minuta igre postavio Kejn teškim flouterom za 50:72.

Nije Mega dobro igrala u poslednjoj četvrtini pa je domaća ekipa prišla na 9 poena razlike na nešto manje od 4 minuta do kraja. Seriju Cibone je presekao Mišković trojkom, da bi potom Peri vezao 5 poena i odbio nalet Cibone za konačnih 76:87.

Cibona: Bilinovac 4, Rebec 11, Katić 11, Bundović 8, Vucić 9, Novačić 9, Prkačin 5, Badžim 14, Rozić, Ljubičić, Gibson 2, Ramljak 3.

Mega Bemax: Mišković 17 (8 skokova), Peri 9 (7 asistencija), Atić 17 (7 skokova), Ašćerić 6, Simonović 16 (8 skokova), Cerovina, Macura, Tanasković 5, Kejn 14, Stanić, Mesiček 13.

Foto: Cibona/Željko Bakšaj/Domagoj Vranar/Gordan Laušić