MILOJEVIĆ PRED UTAKMICU PROTIV CIBONE: „VERUJEM U MOJU EKIPU“

Košarkaši Mega Bemaxa u petak 7. februara od 20 časova nastavljaju borbu za opstanak u ABA ligi kada će u okviru meča 19. kola gostovati u Zagrebu ekipi Cibone. Izabranici trenera Dejana Milojevića u novo kolo regionalnog takmičenja sa 4 pobede ulaze izjednačeni sa Zadrom dok Cibona, Krka i Igokea imaju 2 pobede više.

Trener Mege na ovom meču zbog povrede stopala neće moći da računa na Nemanju Nenadića koji je odsustvovati sa parketa više nedelja dok zbog bolesti sa ekipom nije otputovao Andrija Marjanović. U Košarkaškom centru Dražen Petrović priliku za debi će imati poslednje pojačanje Mege DiAndre Kejn.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da bi utakmica protiv Cibone mogla da ima presudan značaj za opstanak u ABA ligi:

– U petak igramo možda i ključni meč u borbi za opstanak u ABA ligi kada ćemo gostovati ekipi Cibone. Sigurno je da je meč izuzetno bitan za obe ekipe, oni se nalaze u boljem položaju od nas, ali će svakako dati sve od sebe da obezbede opstanak što pre. Izuzetno težak meč nas očekuje i veoma je bitno da u njega uđemo maksimalno spremni i koncentrisani. Imamo probleme sa izostancima, tu je i novi igrač, a na nama je da u hodu sve to uklopimo. Ne smemo nijednog trenutka biti opušteni na terenu jer nas je to već koštalo nekih pobeda ove sezone. Kakav god da bude rezultat na semaforu u toku utakmice, naša energija mora da bude na najvišem nivou. Verujem u moju ekipu i da ćemo se iz Zagreba vratiti sa trijumfom koji bi imao verovatno presudan značaj u borbi za opstanak u ABA ligi,

izjavio je Milojević.

Posle 18 odigranih kola ABA lige, Mega ima skor 4-14 dok Cibona ima 2 pobede više. Mega je u prošlom kolu na gostovanju izgubila od ekipe Koper Primorska sa 93:87 dok je Cibona savladala Krku na gostovanju sa 69:77. Mega i Cibona su se do sada sastaje 13 puta u ABA ligi uz skor 7-6 za Megu.

Bek Mega Bemaxa Blaž Mesiček je istakao da veruje da Mega može do pobede u Zagrebu:

– Izuzetno bitna utakmica za obe ekipe. Ostalo je još 4 kola do kraja ABA lige i nemamo puno vremena za ispravljanje grešaka, sada moramo da budemo pravi. Poštujemo ekipu Cibone, ali verujem da uz dobru energiju, agresivnu odbranu i pametnu igru u napadu možemo da dođemo do pobede koja bi nam puno značila u borbi za opstanak u ABA ligi,

izjavio je Mesiček.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov