MILOJEVIĆ: „SLEDE PROTIVNICI SA KOJIMA PO KVALITETU MOŽEMO DA SE NOSIMO“

Košarkaši Mega Bemaxa u nedelju 26. januara od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica dočekuju Krku u okviru meča 17. kola ABA lige. Izabranici trenera Dejana Milojevića se trenutno bore za opstanak u ABA ligi pa će meč protiv Krke biti prvi u nizu izuzetno bitnih duela u kojima će pokušati da se pomere sa začelja tabele.

Ulaz na meč biti slobodan uz besplatne ulaznice koje će moći da se preuzmu na biletarnici Hale sportova na dan utakmice od 10:30 pa do početka meča.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je pred duel protiv Krke izjavio da sada na red dolaze protivnici sa kojima Mega može po kvalitetu da se nosi:

– U nedelju igramo prvi u nizu mečeva koji će odlučivati o našem opstanku u ABA ligi. Krka je izuzetno iskusan i nezgodan protivnik koji je i ove sezone uspeo da pobedi neke od najjačih ekipa u ligi. Naša prethodna dva meča, protiv Budućnosti i Crvene zvezde, nisu bili oni u kojima smo mogli da očekujemo da se „vadimo“. Sada na red dolaze protivnici sa kojima po kvalitetu možemo da se nosimo. Dobra energija i agresivna odbrana moraju da postoje tokom celog toka utakmice. Potrebno je da Krku uvedemo u ritam koji nama odgovara i da ne dozvolimo velike padove, pogotovo u trenucima kada se utakmica lomi. Iako trenutno zavisimo i od rezultata sa drugih mečeva, na nama je da damo se od sebe do kraja da zabeležimo što više pobeda kako bismo obezbedili opstanak u ABA ligi,

izjavio je Milojević.

Posle 16 odigranih kola ABA lige, Mega ima skor 3-13 dok je Krka zabeležila 6 pobeda. Mega je u prošlom kolu izgubila na gostovanju u Podgorici od ekipe Budućnost VOLI sa 90:76 dok je Krka izgubila na gostovanju od ekipe Koper Primorska sa 67:63. Mega i Krka su se do sada sastali 11 puta u ABA ligi uz skor 6-5 za Megu.

Krilni centar Mega Bemaxa Nikola Tanasković je istakao da njegova ekipa mora da bude maksimalno oprezna od starta utakmice:

– U teškoj smo situaciji, ali smo u dobrom ritmu, dobro treniramo i verujem da ćemo to pokazati u nedelju. Krka je dobar tim, uspevali su da iznenade i neke od favorita za titulu u ABA ligi i moramo biti maksimalno oprezni od starta utakmice. Igra mora da nam bude na visokom nivou uz potrebnu energiju i koncentraciju kako bi se meč završio u našu koristi. Nama je do kraja ABA lige svaka utakmica veoma bitna za opstanak i moramo da damo sve od sebe kako bi zabeležili što više pobeda do kraja,

izjavio je Tanasković.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov