MEGINIH 20 GODINA

KK Mega Bemax proslavio je jubilej – 20 godina postojanja. Na već uobičajen način, pravom košarkaškom revijom u hali Mega Factory, obeleženo je dve decenije uspešnog rada po obručima.

Od svog postanka, kao košarkaška sekcija fabrike kartonske ambalaže, klub je rastao iz godine u godinu i za kratko vreme širom meridijana postao prepoznatljiv, pre svega po vrhunskom radu sa mladim igračima. O tome najbolje svedoči podatak da su od 2014. godine čak devetorica košarkaša Mege draftovana u NBA ligu, po čemu je Mega Bemax najuspešniji klub van američkog kontinenta. Nisu izostali ni trofeji, a svakako najveći uspeh bilo je osvajanje Kupa Radivoja Koraća 2016. i učešće u finalu plej-ofa ABA lige iste godine.  

Tradicionalna revijalna utakmica, kojom se obeležava rođendan kluba, ove godine prerasla je u turnir na kome su u četiri ekipe bili podeljeni košarkaši Mege, košarkašice Budućnosti Bemaksa, Megini treneri i sponzori. Na parketu su se u dresovima mogli videti nekadašnji asovi Dejan Milojević, Veselin Petrović, Vule Avdalović, Goran Bošković, Goran Ćakić, Bojan Ljubojević, Branislav Vićentić… Rezultat je bio u drugom planu, viđeno je mnoštvo lepih poteza i atraktivnih zakucavanja, a ostaće zabeleženo da je u finalu ekipa Triglava predvođena Vuletom Avdalovićem i Dejanom Milojevićem pobedila  ekipu Wilkinson na čelu sa Goranom Boškovićem i Branislavom Vićentićem sa 50:45.

Održano je i sada već tradicionalno takmičenje u šutiranju trojki mešovitih parova, a trijumfovali su Jelena Vučetić i Lovro Vučković koji su dobili i atraktivne nagrade.

Ovom prilikom promovisan je i kalendar KK Mega Bemax za 2019. godinu.    

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov