NIKOLIĆ: „ŽELIMO POBEDU ZA KRAJ GODINE“

Košarkaši Mega Bemaxa u petak 28. decembra od 20 časova igraju poslednji meč u 2018. godini kada će u Železniku gostovati ekipi FMP-a u okviru 13. kola ABA lige. Izabranici trenera Dejana Milojevića protiv FMP-a pokušati da dođu do 9. pobede u sezoni i tako da na pravi način zaključe uspešnu 2018. godinu. Trener Mega Bemaxa neće moći da računa na Kostju Mušidija.

Milojević je istakao da očekuje težak meč u Železniku, ali da veruje da ekipa može do pobede protiv FMP-a:

– U petak igramo utakmicu protiv FMP-a koji se digao prošle nedelje sa pobedom u Zadru. Imaju kvalitetnu ekipu i sigurno je da nas očekuje težak meč u Železniku. Sa pobedom protiv Igokee smo pokazali sjajnu reakciju kao ekipa posle promena u sastavu i verujem da ćemo nastaviti sa dobrim igrama. Jasno je da moramo da nametnemo naš ritam i agresivnu odbranu i ukoliko uspemo u tome, verujem da možemo da sa pobedom zaključimo 2018. godinu i tako potvrdimo sjajne rezultate od početka sezone u ABA,

izjavio je Milojević. 

Posle 12 odigranih kola ABA lige, Mega Bemax se nalazi na deobi 2. mesta na tabeli sa 8 pobeda i 4 poraza dok FMP ima 5 pobeda i 7 poraza. Mega i FMP su se do sada sastali 5 puta u ABA ligi uz skor 3-2 za Megu. U poslednjem susretu ove dve ekipe koji je odigran u okviru 2. kola ABA lige ove sezone, Mega je slavila u Sremskoj Mitrovici sa 89:61.

Centar Mega Bemaxa Zoran Nikolić je prošlog vikenda debitovao pobedom a pred utakmicu sa FMP-om je istakao želju da 2018-tu godinu završe sa pobedom:

– Očekuje nas veoma težak meč u Železniku protiv ekipe koja posebno dobro igra kod kuće. Maksimalno smo koncentrisani pred utakmicu jer želimo da 2018-tu godinu završimo sa pobedom i na što boljoj poziciji na tabeli. Iako sam u klubu tek nedelju dana, u Megi se osećam jako prijatno i svi su me odlično prihvatili. Na meni je da se što pre uklopim u ekipu kako bi što spremnije dočekao izazove koji nas očekuju i pomogao ekipi u utakmicama koje slede,

izjavio je Nikolić.

Utakmica 13. kola ABA lige između ekipa FMP i Mega Bemax je zakazana za petak od 20 časova u hali FMP u Železniku, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov