U NEDELJU MEGA SLAVI 20. ROĐENDAN KLUBA NA TRADICIONALNOJ NOVOGODIŠNJOJ UTAKMICI

U nedelju 23. decembra od 17:30 časova u hali „Mega Factory“ u ulici Braće Jerković 119a, u Beogradu, održaće se tradicionalna novogodišnja utakmica Mega Bemaxa i to tačno na 20ti rođendan kluba.

Naime, od 23. decembra 1998. kada je osnovana pod imenom Košarkaški klub Avala Ada, Mega je prešla veliki put da bi danas da bi u poslednjih nekoliko godina beležila sjajne uspehe među kojima su osvajanje Kupa Radivoja Koraća 2016. godine, plasman u finale plej-ofa ABA lige iste godine, a posebno se istakla u razvijanju mladih igrača od kojih su tri puta po trojica izabrana na NBA draftu a među njima je i Nikola Jokić, danas već velika zvezda Denver Nagetsa i igrač koji obara rekorde u NBA ligi.

Za razliku od prošle novogodišnje utakmice kada su učestvovale 3 ekipe, ovaj put će se takmičiti 4 tima, pa se slobodno može reći da je u pitanju novogodišnji turnir.

Revijalne mečeve po kup sistemu će odigrati ekipe, „Bemax“, „Tehnomanija“, „Triglav“ i „Wilkinson“ koje će biti sastavljene od igrača i stručnog štaba Mega Bemaxa, prijatelja i sponzora kluba, i kao i košarkašica ŽKK Budućnost Bemax iz Podgorice, koje će biti i gošće kluba na utakmici 12. kola ABA lige protiv Igokee. Utakmice će se igrati u trajanju 2 puta po 7 minuta.

U pauzama između utakmica će biti i održano tradicionalno takmičenje u šutiranju za tri poena za lepe nagrade koje je obezbedila Tehnomanija.

Istom prilikom Mega Bemax će promovisati kalendar kluba za 2019. godinu, a određen broj primeraka će biti podeljen i posetiocima meča.

Ulaz na ovo lepo i tradicionalno košarkaško druženje je slobodan, što će biti lepa prilika da se razonodite i opustite, uz neke bivše, sadašnje i buduće košarkaške asove.

Foto: Ivica Veselinov/Mega Bemax