MILOJEVIĆ: „UŠLI SMO U MEČ SA PREVIŠE RESPEKTA, PONOSAN NA REAKCIJU EKIPE U DRUGOM POLUVREMENU“

Utakmica 11. kola ABA lige između Mega Bemaxa i Crvene zvezde mts je završena pobedom gostiju od 68:78. Utakmici je prisustvovalo 2.000 gledalaca koji su u drugom poluvremenu gledali daleko bolju igru Mege u odnosu na prvih 20 minuta utakmice, ali Mega nije uspela da do kraja preokrene meč i tako nanese prvi poraz Crvenoj zvezdi u ABA ligi.

Na konferenciji za štampu posle meča trener Mega Bemaxa je istakao da je zadovoljan reakcijom ekipe u drugom poluvremenu:

– Pre svega bih čestitao Zvezdi na zasluženoj pobedi. Odigrali su jako dobar meč. Što se nas tiče, prvo poluvreme je odlučilo pobednika. Ušli smo sa previše respekta, bili smo u grču što je rezultiralo krajnje atipičnom igrom za nas. Bili smo spori i tromi, postigli smo samo 25 poena. Zvezda je previše ozbiljna ekipa da bi dozvolila da napravimo tako veliki preokret. U drugom poluvremenu smo uspeli da uvedemo Zvezdu u naš ritam, ubrzali smo igru, dali smo više od 40 poena, došli smo i na korak od preokreta. Prišli smo na šest razlike ali, previše smo toga dali Zvezdi u prvom poluvremenu da bismo to uspeli da anuliramo. Ipak, ponosan sam na moje igrače jer su uspeli da naprave reakciju protiv sjajne ekipe Zvezde. Još jednom im čestitam ne samo na ovoj pobedi, već na svemu onom što su postigli od početka sezone. Moj kolega Tomić radi sjajan posao igraju jako lepu košarku. Želim im da ostvare ambicije koje imaju, a nama slede tri veoma važne utakmice u borbi za plej-of,
 
izjavio je Milojević.
Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov