MILOJEVIĆ: „DRAGO MI JE ŠTO EKIPA NIJE ODUSTAJALA, TEŠKO JE DOBITI PARTIZAN UZ OVAKO LOŠ ŠUT“

Košarkaši Mega Bemaxa su doživeli prvi poraz ove sezone u ABA ligi pošto su u okviru 6. kola u prepunoj hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici pred 2.500 gledalaca izgubili od Partizana sa 74:81.

Na konferenciji za štampu posle meča trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je izjavio da mu je drago što ekipa nije odustajala ni kada je gubila sa dvocifrenom razlikom:

– Čestitam Partizanu na pobedi. Danas smo odigrali napadački loš meč, ali ni odbrana nije bila sjajna. Mnogo je teško da se igra kad trojke šutiraš 3/31 i kad promašiš 12 slobodnih bacanja. U tom slučaju teško možeš da pobediš ekipu kvalitetnu ekipu kao što Partizan. I pored svega toga uspeli smo da priđemo na četiri poena minusa, ali onda smo u tim momentima donosili loše odluke, nismo dobro zagradili koš, primili smo trojke. Ipak, drago mi je da ekipa nije odustajala ni kada je gubila dvocifrenom razlikom. Moji igrači su pokazali karakter i želju, ali uz ovako loš procenat šuta teško je pobediti. Imamo sad dva gostavanja, prvo je u Zadru i probaćemo svaku utakmicu da pobedimo i da nastavimo dobru seriju. Momci su dali su sve od sebe, ali kada se uđe u loš ritam, sa niskim procentom realizacije nismo mogli da kažnjavamo neke situacije. Partizan je posle svesno provocirao taj naš šut, a da je neka trojka ušla verovatno bi se promenila sutuacija, ali nije. Partizanu i Trinkijeriju želim sve najbolje u nastavku sezone,

izjavio je Milojević.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov