MEGA BEMAX U PETAK POČINJE TAKMIČENJE U KUPU RADIVOJA KORAĆA

Košarkaši Mega Bemaxa u petak od 17 časova počinju takmičenje u Kupu Radivoja Koraća u Nišu kada će se u okviru četvrtfinala sastati sa ekipom Dynamic VIP Pay. Mega je tri puta igrala finale Kupa a od toga ga je jednom osvojila i to pre dve godine na istom mestu, u dvorani „Čair“ u Nišu. Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević na predstojećem Kupu zbog povreda neće moći da računa na Kostju Mušidija, Stefana Fundića i Mihaila Jovičića.

Trener Mega Bemaxa je istakao da će ekipa ići korak po korak: 

– U petak počinjemo takmičenje u Kupu gde nam je protivnik u četvrtfinalu Dinamik. U pitanju je kvalitetna ekipa koja je podigla formu u poslednjih mesec dana. Mi imamo dosta problema sa povredama gde u nekom narednom periodu nećemo moci da računamo na nekoliko igrača. Ipak, pobeda i način na koji smo do nje stigli protiv FMP-a su dosta podigli samopouzdanje ekipe. Kup je specifično takmičenje koje se osvaja sa 3 pobede a mi ćemo ići korak po korak sa željom da budemo mi ti koji će napraviti iznenađenje,

izjavio je Milojević.

Mega Bemax i Dynamic VIP Pay su se i prošle sezone sastali u četvrtfinalu Kupa kada je Mega slavila sa 84:57. Ukoliko pobedi i u petak, Mega će se u subotu od 21 sastati sa boljim iz duela Partizan NIS – Zlatibor.

Bek Mega Bemaxa Ognjen Jaramaz je jedini igrač iz tima koji je pre dve godine osvojio Kup u Nišu:

– Predstoji nam Kup Radivoja Koraća i prva utakmica sa Dinamikom. Smatram da smo favoriti u tom meču, ali i da je važno da pristupimo veoma ozbiljno utakmici kako bismo ulogu favorita i opravdali. Sebi uvek postavljamo najviše ciljeve. To je i ovoga puta slučaj. Pre dve godine bio sam deo ekipe koja je uspela da osvoji trofej na Kupu. Iako sam jedini iz te generacije koji je i dalje u Megi, mislim da nas ovosezonski tim i pored izostanka zbog povreda, ima kvalitet da iznenadi i ponovi taj uspeh,

izjavio je Jaramaz.

Istovremeno, u Nišu će se tokom trajanja Kupa održati i Mini-kup Beobasket 2018 za pionire gde Mega brani trofej osvojen prošle godine. Pioniri Mega Bemaxa se u četvrtfinalu takmičenja takođe sastaju sa ekipom Dynamic VIP Pay a meč se igra u petak od 14 časova u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ u Nišu. Ukoliko pobede, pioniri Mege će se u polufinalu u subotu od 14:30 na istom mestu sastati sa boljim iz duela Partizan – Zlatibor.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov