JARAMAZ PONOVO U MEGI: „IZUZETNO SAM UZBUĐEN ZBOG SVEGA ŠTO SLEDI“

Košarkaški klub Mega Bemax će ući značajno pojačan u nastavak sezone pošto je novi ugovor sa klubom potpisao Ognjen Jaramaz. Mladom i talentovanom beku Mege će ovo biti peta sezona u klubu sa kojim je osvojio Kup Radivoja Koraća pre dve sezone, igrao finale plej-ofa ABA lige i u čijem dresu je izabran na poslednjem draftu kao 58. pik od strane Njujork Niksa, za koje je nastupao u Letnjoj ligi.

Ognjen Jaramaz je posle potpisivanja ugovora bio veoma uzbuđen zbog novog „debija“ u dresu Mege:

– Veoma mi je drago što se napokon bliži trenutak kada ću ponovo zaigrati zvaničnu utakmicu. Sticajem nesrećnih okolnosti bio sam primoran da napravim višemesečnu pauzu. U pitanju je bila plućna embolija koja je sada u potpunosti sanirana. Zdrav sam, osećam se odlično i to mi je najbitnije,

rekao je Jaramaz a potom i nastavio:
 
– Takođe, drago mi je što ću prvu narednu utakmicu odigrati u klubu u kome sam proveo prethodnih pet godina. Sistem mi je i te kako poznat. Stoga, neće biti problem uklopiti se, premda sam bio odsutan duži vremenski period. Izuzetno sam motivisan i optimističan kada je u pitanju predstojeći deo sezone… i kada je reč o timu, i kada je reč o meni, naravno. Verujem da će rezultati biti sve bolji kako vreme bude odmicalo, a nadam se i da će moj doprinos takvim rezultatima biti značajan. Sve u svemu, izuzetno sam uzbuđen zbog svega što sledi,

izjavio je Jaramaz.

Ognjen Jaramaz će biti igrač sa najdužim stažom u Mega Bemaxu od svih igrača u sastavu kluba. Rođen je 1. septembra 1995. godine, igra na poziciji beka i u Megi je od svoje 17. godine. U ABA ligi je prošle sezone u proseku imao 10.8 poena i 3.6 asistencija, u Košarkaškoj Ligi šampiona je beležio 11.9 poena i 3.1 asistenciju dok je u Super ligi imao 14.5 poena i 3.7 asistencija.

Bio je pozivan je na širi spisak reprezentacije Srbije 2016. i 2017. godine a sa mladom reprezentacijom na Evropskim prvenstvima ima osvojenu bronzu 2014. i zlato 2015. godine.

Dobro došao nazad Džeri!

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov