MEGA BEMAX NASTAVLJA DA PIŠE ISTORIJU NBA DRAFTA

Košarkaški klub Mega Bemax je nastavio da postiže fantastične rezultate na NBA draftu pošto su u Barklej Centru u Bruklinu u noći između četvrtka i petka ponovo izabrana tri igrača Mege. Vlatka Čančara je kao 49. pika izabrao Denver Nagets, Njujork Niksi su izabrali Ognjena Jaramaza sa 58. pozicije, dok je Alfu Kabu sa 60. mesta birala Atlanta Hoks.

Posebno zanimljiv trenutak je bio prilikom proglašenja Ognjena Jaramaza kao 58. pika kada je u toku televizijskog prenosa NBA drafta, analitičar i komentator ESPN-a Fren Frašila kao iznenađenje pokazao dres Mega Bemaxa sa svojim prezimenom.

Sa ovim sjajnim uspehom Mega je nastavila da piše istoriju NBA lige pošto je u periodu od 2014. godine do danas imala u tri navrata po tri izabrana igrača na NBA draftu. Sa ukupno devet igrača periodu od tri godine, Mega Bemax je došla do čak 9 draftovanih igrača iz njenih redova, po čemu je apsolutno najuspešniji tim van američkog kontinenta.

Mega je već  sa prethodnim NBA draftom ušla u istoriju najjače lige na svetu pošto je postala jedini klub van američkog kontinenta koji je dva puta imao po tri izabrana igrača na jednom NBA draftu. Na NBA draftu 2014. godine su izabrana tri igrača Mege i to Nikola Jokića koji je bio 41. pik, Vasilije Micić na 52. mestu i Nemanja Dangubića koji je bio 54. pik. Prošle godine su takođe tri igrača izabrana, i to Timote Luvavu-Kabaro kao 24. pik, Ivica Zubac  na 32. mestu i Rade Zagorac kao 35. pik.

Od 2015. godine, u NBA ligu su direktno iz kluba otišla tri igrača. Navedene godine je u Denver Nagetse prešao Nikola Jokić a prošle sezone su direktno iz Mege u NBA otišla dva igrača, Timote Luvavu-Kabaro u Filadelfiju i Ivica Zubac u Lejkerse. Njima bi ovog leta u najjačoj ligi na svetu trebao da se pridruži i Rade Zagorac u Memfisu.

Megina kolonija u NBA ligi nastavlja da raste!

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov
         twitter.com/franfraschilla