MEGA BEMAX I NAREDNE SEZONE U SREMSKOJ MITROVICI

Košarkaški klub Mega Bemax će četvrtu godinu zaredom utakmice u ABA ligi i Super ligi igrati u Sremskoj Mitrovici. Ugovor o produžetku saradnje je u ime Grada Sremske Mitrovice potpisao gradonačelnik Vladimir Sanader, pa će publika u hali PSC Pinki imati priliku da i naredne sezone bodri košarkaše Mege.

Mega Bemax je u prethodne tri godine postigla najveće uspehe u istoriji kluba, među kojima su osvajanje Kupa Radivoja Koraća 2016. godine, plasman u finale ABA lige iste godine, kao i igranje FIBA Košarkaške Lige šampiona u nedavno završenoj sezoni, kada su u Sremskoj Mitrovici ugošćene brojne evropske ekipe poput Tenerifa, Strazbura, Avelina, Ostendea i drugih.

Generalni menadžer KK Mega Bemax Goran Ćakić je istakao da su se Mega i Sremska Mitrovica pokazali kao uigran tim:

– Prethodne tri sezone su pokazale da je dolazak u Sremsku Mitrovicu bio pravi potez za klub tako da smo veoma zadovoljni što nastavljamo saradnju sa gradom. Sada već imamo dosta zajedničkog iskustva, uigran smo tim i u Mitrovici se zaista osećamo kao kod kuće. Podrška publike koju imamo u hali Pinki je od velikog značaja za našu mladu ekipu i daćemo sve od sebe da i sledeće sezone uživaju u našim utakmicama. Još jednom želimo da se zahvalimo Sremskoj Mitrovici na ukazanom poverenju,

izjavio je Goran Ćakić.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader je pоželeo košarkašima Mege uspešnu sezonu:

– Veoma nam je drago što će Košarkaški klub Mega Bemax igrati četvrtu sezonu zaredom u Gradu Sremska Mitrovica, to samo pokazuje da su  oni, kao i mi, izuzetno zadovoljni dosadašnjom saradnjom. Hvala Megi na ukazanom poverenju a Grad Sremska Mitrovica će se truditi da opravda ulogu domaćina. Poželeo bih igračima uspešnu sezonu, punu pobeda, a Mitrovčane bih pozvao da zajedno, kao i do sada, bodrimo Megu sa tribina,

izjavio je gradonačelnik Vladimir Sanader.

U prethodne tri sezone publika u Sremskoj Mitrovici je imala priliku da prisustvuje brojnim velikim utakmicama, kao i da uživa u igri brojnih tadašnjih i budućih asova. Sremska Mitrovica je u međuvremenu došla u središte pažnje NBA klubova i mesto gde igraju veliki talenti i budući NBA igrači.

U prethodnoj sezoni je klub organizovao i projekat “Mega Experience” u okviru koga su gosti Mege na utakmicama bili mladi i talentovani Mitrovčani koji su za tu priliku imali specijalna mesta pored terena u bojama kluba. Na taj način, uz upoznavanje i slikanje sa igračima Mege, kao i poklon paketima strane od kluba, nastavljane je da raste veza između Mege i Sremske Mitrovice.

Posle još jednog istorijskog NBA drafta za klub i produžetka saradnje sa Sremskom Mitrovicom, Mega Bemax i u narednom periodu očekuju potezi u daljem razvijanju kluba o kojima ćete biti obavešteni putem klupskog veb-sajta.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov