VELIKI PEH ZA ČARAPIĆA

Košarkaš Mega Leksa Ognjen Čarapić je slomio desno stopalo na treningu pa će odsustvovati sa terena još minimum dva meseca. Čarapić je zbog povrede drugog stopala zadobijene tokom pripremnog perioda već propustio prva dva meseca sezone pa će mladi plejmejker Mege produžiti svoj oporavak kako bi spreman dočekao nastavak sezone.

Ognjen Čarapić je potpisao ugovor sa Mega Leksom krajem septembra, kada je i nastupio na nekoliko kontrolnih mečeva za prvi tim. 

Plej Mege je i pored velikog peha ostao pozitivan:

– Povrede su sastavni deo sporta i sve ovo što mi se desilo je samo dodatni motiv da se ne predajem i da nastavim da se borim. Najteže mi je palo to što još neko vreme neću moći da pomognem ekipi ali biću strpljiv jer verujem da će sve na kraju sezone doći na svoje mesto. Sezona je duga i veliki izazovi su tek pred nama,

rekao je Čarapić.

Ognjen Čarapić je bio redovan član mlađih reprezentativnih selekcija Crne Gore. Na Evropskom prvenstvu za kadete 2014. godine je u proseku imao 16.1 poen i 3.3 asistencije, prošle godine je za juniore u proseku imao 16.2 poena i 2 asistencije dok je ovog leta za mladu reprezentaciju u postizao 6.7 poena po meču.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov