ZAGORAC: „POBEDA U NEDELJU BI BILA KORAK U PRAVOM SMERU“

Košarkaši Mega Leksa u nedelju od 17 časova nastavljaju takmičenje u ABA ligi pošto će u okviru 15. kola u Sremskoj Mitrovici dočekati FMP. Mega je u petak proslavila 18 godina postojanja pa će ulaz na tribine je slobodan, što će biti lepa prilika za Mitrovčane da pruže veliku podršku u veoma važnom meču za klub. 

Dejan Milojević na ovom meču zbog povrede ruke neće moći da računa na Marka Tejića kao ni na Nikolu Rebića i Ognjena Čarapića. U tim se vraća Kostja Mušidi koji je sa Nemačkom završio juniorsko Evropsko prvenstvo, a poslednje pojačanje Aleksandar Marelja će takođe biti spreman.

Trener Mega Leksa ističe da veruje u svoj tim:

– U nedelju nas očekuje protivnik koji, kao i mi, ima mladu, poletnu ekipu sa puno talentovanih igrača a koji je, nažalost u istoj poziciji da se bori za opstanak u ABA ligi. Ovo će biti veoma važan meč za obe ekipe, ali verujem u svoj tim i da ćemo sutra doći do pobede“, 

izjavio je Milojević.

Specijalno iznenađenje je pripremljeno za gledaoce na meču pošto će se jedan od njih svakako vratiti kući sa vrednom nagradom. Naime, u pauzama o toku utakmice, u gledalište će iz specijalne sportske puške biti ispucavane majice kompanije Roda a tri gledaoca koja uhvate šarene majice, u poluvremenu će se takmičiti u šutiranju sa različitih pozicija za vrednu nagradu plazma TV, poklon kompanije Roda. Gledaoci će početi sa šutevima sa pola terena i po potrebi se približavati košu sve dok se ne pogodi koš i na taj način osvoji plazma TV. Takođe, i na ovom meču će biti nastavljeno sa projektom „Mega Experience“ u okviru kog su gosti kluba mladi i talentovani Mitrovčani.

Mega Leks i FMP se odigrali jedan meč ove sezone, u 2. kolu ABA lige kada je u Železniku slavio FMP sa 98:84. Pred meč u nedelju, obe ekipe imaju skor od 4 pobede i 10 poraza.

Rade Zagorac je pozvao publiku u Sremskoj Mitrovici da podrže ekipu u velikom broju i da zajedno obeleže rođendan kluba:

– Pred nama je važan meč. Slabiji period smo prekinuli bitnom pobedom protiv Mornara i najavili, verujem, bolji rezultatski ritam. FMP je uvek motivisan kada igra protiv nas, međusobno se jako dobro poznajemo iz mlađih reprezentativnih selekcija i radi se o velikom broju talentovanih i kvalitetnih igrača na čelu sa Filipom Čovićem. Smatram da bi pobedom napravili korak u pravom smeru u nastavku šampionata. Pozivam publiku da nas podrži u velikom broju i da zajedno pobedom obeležimo punoletstvo našeg kluba,

izjavio je Zagorac.

Meč Mega Leks – FMP je zakazan za nedelju 25. decembar od 17 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici. Ulaz na tribine je slobodan.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov