MILOJEVIĆ: „MOMCI NA PARKETU SU DALI SVE OD SEBE“

Nažalost, još jedna neizvesna završnica meča na kraju je pripala protivničkoj ekipi ali su košarkaši Mega Leksa pokazali veliku borbenost i pored velikog broja izostanaka zbog povreda. Uz izostanke Spasojevića, Glogovca i Čarapića, zbog povreda na meču protiv Juventusa nisu igrali Zagorac i Tejić. Ipak, Mega se nije predavala, više puta se vraćala iz dvocifrenog minusa ali na kraju nije imala sreće pošto šut Novaka za tri poena nije prošao kroz obruč.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević je istakao da ekipa mora da ostane pozitivna:

– Generalno sam zadovoljan kako smo odigrali. Čak petorica igrača su nam nedostoaala u ovoj utakmici zbog povreda. Svaki tim kome nedostaje toliki broj igrača je u velikom problemu, ali momci koji su bili na parketu su dali sve od sebe. Imali smo čak i šansu za pobedu, ali smo promašili poslednji šut. Ovo je već peta utakmica koju smo izgubili poslednjim šutem. Ipak, moramo da ostanemo pozitivni, jer sam siguran da kako sezona bude odmicala da ćemo pobeđivati u ovako neizvesnim završnicama. Ja verujem u ovaj tim i uveren sam da ćemo ovakve šuteve pogađati u nastavku sezone. Treniramo veoma jako i napornim radom ćemo zaslužiti i da nas sreća malo pogleda,

izjavio je Milojević.

Najefikasniji u redovima Mega Leksa je bio Vlatko Čančar sa 22 postignuta poena:

– Bila je ovo još jedna neizvesna utakmica. Pokazali smo bolju energiju nego u meču protiv Krke, ali falila nam jedna lopta. Ipak, uspeli smo da se vratimo posle dvocifrenog zaostatka, ali nedostajalo nam je malo sreće u finišu,

istakao je Čančar.

Amerikanac u redovima litvanske ekipe Spenser Parker je pohvalio igru Mege:

– Bila je ovo veoma teška utakmica. Oba tima su igrala jako dobro. Na sreću, mi smo ovog puta izašli kao pobednici, ali sve pohvale našem protivniku koji se žestoko borio.

Trener Juventusa Antanas Sireika je bio zadovoljan posle meča:

– Zadovoljan sam zbog pobede. Utakmica je bila teška, čestitke mladom timu Mega Leksa koji je uprkos našem vođstvu uspeo da se vrati u igru i finiš meča učini veoma uzbudljivim.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov