MILOJEVIĆ: „NISMO BILI NA POTREBNOM NIVOU ZA POBEDU PROTIV DOBROG TIMA KAO ŠTO JE AVELINO“

Mega Leks nije uspeo da dođe do pobede u prvom kolu Košarkaške Lige šampiona pa je Avelino slavio sa 70:84.

Najbolji u redovima Mege na današnjoj utakmici je bio Alfa Kaba sa 18 poena i 9 skokova. Francuski centar je izjavio da je Mega igrala protiv odlične ekipe:

– Igrali smo protiv odličnog tima. Od starta smo znali da će biti veoma teška utakmica. Dali smo sve od sebe, popustili smo u finišu, ali generalno mislim da je ovo bila dobra utakmica.

Dejan Milojević je čestitao Avelinu na zasluženoj pobedi

– Čestitam ekipi Avelina na dobroj igri i zasluženoj pobedi. Imali smo šanse da u meč uvedemo u neizvesniju završnicu, ali danas nismo bili na potrebnom nivou da pobedimo tako dobar tim kao što je Avelino. U odlučujućim momentima promašili smo otvorene šuteve, odbrana nije bila dobra, imali smo loše rotacije, a Avelino je izuzetan tim i to je sve to umeo da kazni.  Zasluženo su pobedili i želim im mnogo sreće u nastavku takmičenja. 

Jedan od najiskusnijih u redovima Avelina Marko Kuzin je istakao da je dobra kretnja lopte u napadu bila ključna za pobedu:

– Igrali smo dobro i kao što je trener već rekao, imali smo odličnu kretnju lopte u napadu. Ono što je bilo jako važno u ovom meču je činjenica da kad smo igrali pik-end rol, lopta se dobro kretala u napadu i u tim situacijama stvarali smo otvrene pozicije za šut koje smo koristili. U ovom  meču pogodili smo i dosta šuteva za tri poena posle dobrih i pravovremenih dodavanja i to nam je donelo trijumf.

Trener Avelina Stefano Sakripanti je istakao da je utakmica protiv Mega Leksa bila vrlo važna za njegov tim:

– Pre svega, veoma sam ponosan na Avelino. Ova utakmica je bila veoma važna za nas jer je ovo bio naš povratak na evropsku scenu posle nekoliko godina. Bili smo veoma fokusirani da zabeležimo pobedu za naše navijače, naš klub i veoma sam srećan zbog toga. U trenucima kada smo imali dobru kretnju lopte u napadu i kada smo u odbrani imali potrebnu agresivnost na loptu, ostvarili smo željeni rezultat.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov