TANDEM MEGE NA SPISKU REPREZENTACIJE SRBIJE

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je saopštio širi spisak od 24 igrača koji će biti u konkurenciji za učešće na Olimpijskom kvalifikacionom turniru koji će se od 4. do 9. jula održati u Beogradu a na njemu se nalaze i dva igrača Mega Leksa, kapiten ekipe Rade Zagorac i Ognjen Jaramaz. Prvo okupljanje ekipe je zakazano za 15. jun u hotelu „Crowne Plaza“, a do tada će se prvobitni spisak skratiti na 16 imena koja će početi pripreme reprezentacije Srbije.

Radetu Zagorcu je ovo drugi put da je pozvan u A reprezentaciju Srbije pošto je bio i na širem spisku za Evrobasket prošle godine dok je Jaramazu ovo prvi poziv u A tim. Tandem Mege je sa mladom reprezentacijom Srbije prošle godine osvojio zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope za igrače do 20 godina. Pored toga, Zagorac i Jaramaz već imaju jedan trofej ove sezone sa Mega Leksom, Kup Radivoja Koraća dok su u ABA ligi stigli do finala.

Zagor i Jare

U ABA ligi je Zagorac propustio veliki deo sezone zbog preloma ruke u 1. kolu regionalnog takmičenja a u proseku je imao 13.1 poen uz 5.9 skokova i 2.4 asistencije po meču. U Super ligi prosečno beleži 15 poena po meču (71% za dva i 50% za tri poena) uz 5.3 skoka, 3 asistencije i 2.8 ukradenih lopti po meču.

Ognjen Jaramaz je u ABA ligi u proseku imao 11.5 poena, 2.7 asistencija i 2.1 ukradenu loptu po meču. I Jaramaz je ove sezone doživeo tešku povredu pošto je doživeo prelom potkolenice u poslednjem kolu ligaškog dela regionalnog takmičenja, zbog čega je i dalje van terena.

Čestitke Zagore i Džeri.