MILOJEVIĆ: „DOBRA ODBRANA JE RAZLOG NAŠE POBEDE“

Najmlađi tim regionalnog takmičenja pružio je još jednu izvanrednu partiju i u duelu sa Cibonom upisao 16. trijumf ove sezone. Izabranici trenera Dejana Milojevića ponovo su odigrali veoma agresivno u odbrani, a sa dve trojke Ognjena Jaramaza u finišu utakmice i definitivno rešili pitanje pobednika.

“Čestitam saigračima na pobedi, a Ciboni želim sreću u nastavku lige”, počeo je svoje obraćanje na konferenciji za medije Jaramaz koji je zagrebačkim „Vukovima“ ubacio 16 poena:

cibona11_JUG_070216

FOTO: Cibona/Jurica Galoić/PIXSELL

“Zadovoljan sam našom igrom na ovoj utakmici. Mislim da je još jedna odlična utakmica iza nas, a najvažnije je da smo nastavili u pobedničkom ritmu. Pobedom nad Cedevitom smo obezbedili plasman u plej-of i sada igramo rasterećeno i to daje rezultate. Igramo odlično u napadu i odbrani što nas karakteriše cele sezone. Agresivni smo po celom terenu i to nam je donelo trijumf i večeras. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i da ćemo obezbediti što bolju poziciju na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja”.

Mnogo razloga za zadovoljstvo ponovo je imao trener Mega Leksa Dejan Milojević:

“Prva pobeda Mege u Zagrebu. Imali smo dve teške utakmice prošle i pretprošle sezone, gde smo jednu izgubili posle produžetka, a drugu u vrlo neizvesnoj završnici. Ovaj put smo pobedili i  mislim da je odbrana razlog naše pobede. Naterali smo Cibonu na previše grešaka. Utakmicu su završili sa 21 izgubljenom loptom, a na poluvremenu su ih imali čak 15. Iz tako dobre odbrane smo dali dosta laganih koševa i tako se razigrali. U drugom poluvremenu je možda došlo do malog opuštanja, promašili smo neke otvorene šuteve na Ciboninu zonu, međutim na kraju je Jaramaz dva puta bio precizan u šutu za tri poena i to je prelomilo utakmicu. Jako sam zadovoljan kako ekipa reaguje i posle obezbeđenog plej-ofa i moramo da nastavimo da dižemo formu kako bismo u što boljem ritmu dočekali plej-of”,

konstatovao je Milojević.

Na pitanje kako ocenjuje šanse Mege u doigravanju, Milojević je rekao:

“Imamo najmanje šanse, u plej-ofu će biti tri kvalitetnije ekipe od nas. Međutim, opet imamo neke šanse. Imamo najviše moguće ambicije. Niko ni u jednu utakmicu unapred ne ulazi da izgubi i ja uvek verujem u pobedu, protiv bilo koga. Da igramo sada sa Golden Stejtom, ja bih vama sada rekao da verujem da možemo da pobedimo. Jednostavno sam takav čovek, optimista, tako da verujem da u plej-ofu imamo šanse. Verovatno ćemo ići na Budućnost koja je realno kvalitetnija od nas, iskusnija je i ima prednost domaćeg terena, ali sportski je nadati se”,

zaključio je Milojević.

FOTO: Cibona/Jurica Galoić/PIXSELL