MILOJEVIĆ: “IMALI SMO POBEDU U RUKAMA, ALI…”

Ponovo je Mega Leks pružio sjajnu igru protiv favorizovanog rivala. Mladi tim Dejana Milojevića bio je na korak od velikog iznenađenja, ali je ponovo u finišu najmlađem timu ABA lige nedostajalo sreće. Budućnost je slavila 83:81, ali je do pobede došla pre svega zahvaljujući greškama domaćih košarkaša:

– Čestitam Budućnosti na pobedi i prikazanoj igri i želim im sreću u nastavku sezone. Smatram da smo odigrali dobru utakmicu, ali to nismo krunisali pobedom na kraju zbog nekih banalnih stvari na kojima smo grešili pre svega u odbrani u poslednjih dva minuta. Kod nekih preuzimanja smo kasnili, nismo dobro branili jedan na jedan i oni su nas kažnjavali trojkama. Prilično dobro smo otvorili meč, poveli smo desetak razlike i kontrolisali smo igru do poluvremena. U poslednjoj četvrtini smo napravili seriju 8:0 i imali pobedu u rukama samo dva i po minuta pre kraja koju nismo uspeli da sačuvamo. Nadam se da ćemo i naredne utakmice odigrati na visokom nivou i da ćemo naučiti lekciju iz ovog poraza – rekao je Jaramaz.

mega_buducnost_24122015_0007

FOTO: Mega Leks/Ivica Veselinov

Sličan komentar meča imao je i trener Dejan Milojević. Posle čestitki rivalu na pobedi Milojević je konstatovao:
– Ovo je bila preslikana utakmica kao u duelu sa Zvezdom. Imali smo pobedu u našim rukama, ali sa par gluposti koje bih pripisao neiskustvu, jer smo ubedljivo najmlađa ekipa, dozvolili smo im lake poene pri našem vođstvu od šest razlike. Tadija je pogodio trojku pri isteku napada, a to mu je dalo samopouzdanje da ubaci i sledeću sa skoro sedam metara. Kada ovako slabo šutirate slobodna bacanja, samo 57 odsto, u ovako bitnim utakmicama to se jednostavno ne prašta. Kada se lomio meč šutnuli smo 1 od 4 penale, nismo odigrali dve odbrane kako treba i sad nam samo ostaje da te greške ne ponavljamo ali i da budemo svesni da imamo jedan zavidan nivo igre sa kojim možemo da pariramo najboljim ekipama u ligi. Međutim, to malo iskustva nam fali i ja verujem da ćemo do kraja sezone ispraviti te stvari i dobijati ovakve utakmice sa ekipama koje su po imenima realno kvalitetnije od nas.