LIDER SE PROVUKAO U MITROVICI

Košarkaši Mega Leksa su u skoro punoj hali PSC Pinki u  Sremskoj Mitrovici, odigrali još jednu uzbudljivu završnicu ali su  u na kraju ipak izgubili od lidera ABA lige ekipe Budućnost VOLI sa 81:83 (22:14, 18:20, 18:29, 23:20). Mega je u 38. minutu imala 6 poena prednosti ali je slabim izvođenjem slobodnih bacanja na kraju ipak ispustila pobedu. Na 5 sekundi do kraja, Kuk je pogodio jedno slobodno bacanje ali je u preostalom vremenu Simeunović promašio šut za tri iz izuzetno teške pozicije.

Posle 16 kola, Mega zauzima 4. mesto sa skorom 11-5 dok je Budućnost prva sa 14 pobeda i 2 poraza. U narednom kolu 28. decembra, Mega Leks gostuje u Skoplju protiv MZT-a.

Milojević je započeo meč sa petorkom Jaramaz, Luvavu-Kabaro, Aranitović, Nikolić i Janković. U prvom četvrtini je Mega kontrolisala igru i uz raspoloženog Luvavu-Kabaro stigla do osetnije prednosti, 22:14 uz odličnu odbranu cele ekipe.

mega_buducnost_24122015_0018

FOTO: Mega Leks/Ivica Veselinov

Prvi pad u igri se osetio početkom druge četvrtine kada su gosti na kratko došli do prednosti, ali Ivanović vraća trojku a potom i Nikolić i Aranitović pogađaju za 30:26. Pokušala je Budućnost sa novim naletom ali bez uspeha pa se poenima Kabe odlazi na poluvreme sa 40:34.

Početak drugog poluvremena je pripao gostima koji su prešli u vođstvo i u jednom trenutku poveli sa 55:63. U tim momentima su Megu u igri održavali Jaramaz i Kaba četvrtina se završila sjajnim ulazom Simeunovića uz faul za 58:63 pred poslednjih 10 minuta.

Luvavu-Kabaro otvara četvrtinu sa trojkom a potom se priključuje i Kaba. Jaramaz potom pogađa dve trojke za 73:68. Simeunović hvata tešku loptu u napadu uz faul, gde pogađa oba slobodna bacanja a potom i Ivanović trojku za 78:72 na 2:25 do kraja. Tadija Dragićevic sa dve trojke vraća Budućnost na egal, 80:80 na 45 sekundi do kraja. Luvavu-Kabaro potom pogađa jedno slobodno bacanje a Kaba promašuje oba na manje od šest sekundi do kraja kod plus jedan za goste. Kuk je potom fauliran, pogađa jedno slobodno bacanje a u preostalom vremenu, Simeunović iz teške pozicije promašuje trojku za pobedu.

Otežavajuća okolnost za Mega Leks je i podatak da se u prvom poluvremenu povredio Nikola Janković koji je potom nije ulazio u igru. Janković je povredio koleno, a o kakvom stepen povrede se radi i koliko će odsustvovati sa terena znaće se tek posle detaljnijih pregleda koji će biti obavljeni u petak.

YouTube / ABA liga j.t.d. – via Iframely

Utakmica je obilovala bogatim sadržajima. Pre početka utakmice je Marko Ćelap, osmogodišnjak iz Sremske Mitrovice i pobednik na takmičenju za pisani rad na temu „Imam pravo da maštam – ja sam gradonačelnik“, dobio je nagradu da jedan dan bude gradonačelnik. Kao specijalni gost Mega Leksa, pored brojnih nagrada, uručen mu je šal Mege i to od maskote Pinkija i Deda Mraza, koji je bio još jedno iznenađenje za najmlađe gledaoce u dvorani.

U poluvremenu je održano takmičenje u šutiranju sa pola terena za vrednu nagradu, televizor koji je obezbedila kompanija Roda ali učesnici nisu bili precizni kao ni iza linije za tri poena, pa su izostale i utešne nagrade, mobilni telefoni.

Mega Leks: Simić, Aranitović 5 (3 ukradene lopte), Đoković, Jaramaz 18, Veljković, Jaramaz 18, Ivanović 11 (4 asistencije), Pavlović, Luvavu-Kabaro 20 (4 ukradene lopte), Kaba 14 (10 skokova), Simeunović 7, Nikolić 5 (7 skokova), Janković 1.

Budućnost VOLI: Suad Šehović 11, N. Jaramaz 11, Subotić 2, Sead Šehović 9, Čarapić, Kuk 14, Baćović, Dragićević 13, Marić 18, Dženkins 5, Rikić, Devo.