BORIS SAVOVIĆ POJAČAO MEGU

Na vanrednom Upravnom odboru Košarkaškog kluba Mega Leks sazvanom usled velike rezultatske krize (dva poraza u prva tri kola drugog dela ABA lige, doneta je odluka da je neophodno da se tim u nastavku takmičenja pojača. Upravo iz navedenih razloga potpisan je ugovor sa krilnim centrom Borisom Savovićem koji dolazi iz turskog tima Turk Telekom iz Ankare.

Boris Savović je rođen 18. juna 1987. godine, visok je 210 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Seniorsku karijeru je započeo u Hemofarmu u kojem je igrao sedam godina a sa kojim je osvojio šampionski prsten ABA lige (2005. godine). U sezoni 2009/10 nastupao je za Budućnost sa kojom je osvojio duplu krunu u Crnoj Gori.

Potom je kratko igrao za turski Galatasaraj a sezonu 2012/13 je proveo u Crvenoj zvezdi sa kojom osvaja Kup Radivoja Koraća, a u narednoj sa Bajernom iz Minhena i titulu šampiona Nemačke. Branio je boje Ulma a finiš prošle sezone odigrao je u dresu Podgoričana sa kojima je ponovo osvojio duplu krunu.

Ovu sezonu je započeo u turskom Turk Telekomu za koji je u FIBA Evrokupu prosečno beležio 17 poena i 3,3 skoka po meču. U ekipi Mega Leksa će nositi dres sa brojem 21.

FOTO: ABA liga/Budućnost VOLI