„PROTIV SUTJESKE ANGAŽOVANO OD PRVOG MINUTA“

U petak 30. oktobra od 21 čas košarkaši Mega Leksa će u Sremskoj Mitrovici dočekati Sutjesku u okviru 8. kola ABA lige. Izabranici Dejana Milojevića će pokušati svoj rekordni niz da produže na 5 uzastopnih trijumfa. Posle još jedne pobede u neizvesnom meču u Celju protiv Tajfuna, igrači Mege su ponovo pokazali karakter u ključnim momentima utakmice. U odnosu na taj meč, ekipa Mega Leksa će biti jača za Predraga Samardžiskog koji se vraća posle dva meča pauze zbog povrede. Ni na ovom meču neće nastupiti od ranije povređeni Rade Zagorac i Alfa Kaba.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević ne očekuje lak meč:

Sutjeska je pokazala da je kvalitetna ekipa i na strani, gde su pobedili Olimpiju i odigrali neke neizvesne mečeve. Moramo da pružimo maksimum u odbrani uz više energije na parketu. U odnosu na prethodna dva meča, bićemo jači za Samardžiskog koji se vraća u tim iz povrede i to će nam svakako puno značiti u ovoj vrlo bitnoj utakmici za nas.

Mega Leks je posle 7 kola na deobi 2. mesta u ligi sa 5 pobeda i 2 poraza dok Sutjeska ima skor 2-5.

IMG_1968Predrag Samardžiski je teško podneo prethodne mečeve van parketa:

„Najgori osećaj je kada ne mogu da pomognem ekipi a najradije bih uleteo na parket. Drago mi je da smo dobili te izuzetno bitne mečeve. Iako smo veoma mlada ekipa, karakter koji smo pokazali do sada kao i ove 4 pobede u nizu nam daju za pravo da prihvatimo ulogu favorita koju su nam mediji dodelili u ovom meču. Moramo da nametnemo naš ritam na utakmici, odigramo agresivnu odbranu i brzu tranziciju kako bi došli do željenog rezultata“,

rekao je Samardžiski i nastavio:

„Sutjeska ima dve pobede za sada ali su uz malo sreće svakako mogli da ih imaju više. Debitant su u ABA ligi ali imaju i nekoliko iskusnih igrača u timu. Nikog ne potcenjujemo i od prvog minuta moramo da odigramo angažovano. Ne smemo da dođemo u situaciju kao u nekim prethodnim mečevima da jurimo veliku razliku jer nam neće svaka ekipa dopustiti da ih stignemo. Prvo poluvreme iz Celja bi moglo da bude recept za igru u ovom meču i ja verujem u našu novu pobedu. Pozivam publiku u Sremskoj Mitrovici da nas podrži jer nam je svaki meč izuzetno bitan a verujem da ćemo im se odužiti kvalitetnom i lepom košarkom“,

završio je Samardžiski.

Utakmica je zakazana za petak 30. oktobar od 21 čas u PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici a ulaznice se prodaju po ceni od 200 dinara za tribine i 500 dinara za VIP mesta. Obezbeđen je direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks