MEGA LEKS U KVALIFIKACIJAMA ZA JUNIORSKU EVROLIGU

Juniori Mega Leksa će od 27. do 29. decembra u Rimu učestvovati u kvalifikacijama za finalni juniorski turnir Evrolige koji će se održati od 12. do 15. maja u Berlinu.  Na ovosezonskim kvalifikacijama u 4 grada za „EUROLEAGUE BASKETBALL ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT“  će učestvovati ukupno 32 ekipe iz 15 zemalja a na turniru u Rimu će pored juniorskog tima Mega Leksa, igrati još i Anadolu Efes, Armani Milano, CSKA Moskva, Košarkaška akademija Stelaazura Rim, Umana Mejer Venecija, Unikaha Malaga i Virtus Bolonja.

Za finalni turnir će se kvalifikovati samo pobednik turnira u Rimu, a na smotri u Berlinu će pored pobednika 4 kvalifikaciona turnira, učestvovati još aktuelni šampion Real Madrid i tri ekipe sa specijalnom pozivnicom.

Trener juniorskog tima Mega Leksa Nenad Čanak je prokomentarisao predstojeći turnir u Rimu:

„Kvalifikacioni turnir u Rimu je jedan od glavnih ciljeva ove sezone, pored razvoja i daljeg napredovanja igrača. Protivnici su svakako velika imena što govori da je u pitanju veoma ozbiljan turnir s tim što još uvek nismo upoznati sa kvalitetom timova. Želimo da se kroz domaću ligu što bolje spremimo za te kvalifikacije, da ostvarimo dobar rezultat i vidimo gde se nalazimo u odnosu na druge ekipe“,

završio je Čanak.

Foto:Mega Leks