GENERALKA ZA VEČITE

Košarkaši Mega Leksa ulaze u završnu fazu priprema za narednu sezonu u kojoj će biti ubedljivo najmlađi tim ABA lige sa prosekom od svega 20,2 godine. Međutim, osim mladosti, izabranici trenera Dejana Milojevića su u utakmicama u pripremnom periodu pokazali su da poseduju veliki talenat i potencijal. U prilog tome svedoče i pobede nad favorizovanom ekipom Budućnosti i znatno iskusnijim Trabzonom na čelu sa Novicom Veličkovićem i Tarensom Kinzijem.

Priliku da stiču preko potrebno iskustvo igrači Mega Leksa imaće i u duelu sa šampionom Turske, ekipom Karšijake. Utakmica protiv tima iz Izmira na programu je u utorak, 22. septembra od 20 sati u Poslovno sportskom centru Pinki u Sremskoj Mitrovici. Ulaz je besplatan, a obezbeđen je i direktan prenos na TV Sport klub:

“Imamo dosta problema sa povređenim igračima. To se oseća u igri svake ekipe, a posebno tako mlade kao što je naša. Ivanović nije igrao u poslednjoj prijateljskoj utakmici protiv Friburga u Švajcarskoj, a neće igrati ni protiv Karšijake. Mladi Francuz Kaba će takođe odsustvovati. Radićemo na tome da se Samardžiski što pre uklopi i uvede u tim pošto je propustio pripreme sa ekipom. Trudićemo se da pružimo što bolji otpor turskom prvaku i da dobrom igrom zaslužimo poverenje publike u Sremskoj Mitrovici kako bi u što većem broju dolazila na naše utakmice u ABA ligi”,

kaže trener Dejan Milojević.

Uvertira za meč sa Karšijakom biće promocija tima za novu sezonu koja će sa početom u 11 sati i 30 minuta održati na centralnom gradskom trgu uz veoma atraktivan i bogat program. Takođe, duel sa Karšijakom biće iskorišćen i za malu svečanost pošto će tom prilikom iz upotrebe biti povučen dres Nikole Jokića sa brojem 15, momka koji je ovog leta direktno iz Mege otišao u redove NBA ligaša Denvera.

Ekipu Mega Leksa očekuje težak raspored na startu ABA lige, gostovanje Crvenoj zvezdi Telekom, utakmica sa Partizanom u Sremskoj Mitrovici i putovanje u Podgoricu. Milojević ističe da se nada iznenađenjima na startu.

“Raspored jeste težak, ali mi sve te utakmice svakako moramo da odigramo. Da li će to biti zaredom ili odvojeno nije toliko bitno. Ipak, nadam se iznenađenjima na startu ABA lige i mislim da je lakše doći do njih nego kasnije kada sezona odmakne i ekipe se uigraju”,

zaključio je Milojević.