VELIKI TRIJUMF MEGA LEKSA U XX KOLU ABA LIGE!

Velika pobeda Mega Leksa u XX kolu ABA Lige! Meč između Mega Leksa i Budućnosti Voli završen je rezultatom 96:84, po četvrtinama 26:28, 19:14, 32:17 i 19:25.

Tim Dejana Milojevića je u prepunoj hali “Pinki” u Sremskoj Mitrovici imao dva potpuno različita poluvremena. Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj igri, da bi Mega Leks počeo da podiže nivo igre i završi prvo poluvreme sa prednošću. U drugom poluvremenu je  usledilo veliko buđenje. Raspoloženi tim Mega Leksa je treću četvrtinu dobio sa čak 32:17, nakon čega je Budućnost pokušala da se podigne, vrati svojoj igri, međutim Mega nije dozvolila preokret. Fenomenalna igra Mega Leksa  je na kraju rezultirala sjajnom pobedom nad jednom od najboljih ekipa u ligi.

Megu je do trijumfa predvodio Dejan Musli sa 25 poena i 12 skokova, Marko Kešelj je upisao 18 poena i po 5 skokova i asistencija, dok je Danilo Nikolić meč završio sa 16 poena i 7 skokova. Zapaženu partiju imao je i Rade Zagorac, koji je postigao ključne poene u poslednjim trenucima susreta, a utakmicu je završio sa 13 poena. Kod gostiju, Sead Šehović je dao 23 poena, dok su Darko Planinić i Rejnolds dali po 16 poena.

Trener KK Mega Leksa, Dejan Milojević:

„ Ovo je za nas veoma bitna pobeda. Ušli smo u niz poraza, kada izgubite pet utakmica zaredom nije ni malo lako. Pokazali smo da smo jaka ekipa, koja može da parira ovako kvalitetnom timu. Kontrolisali smo skok, imali smo idealan kontranapad. Mislim da smo ih iznenadili zonskom odbranom i da je to bio ključ današnje pobede. Budućnost je tvrda ekipa i veliki je uspeh dati im 96 poena. Prezadovoljan sam zaista! Četiri godine sam proveo u timu Budućnosti i drago mi je da su ponovo podigli svoj nivo igre. Želim im sve najbolje u nastavku sezone.“

 Igrač KK Mega Leksa, Danilo Nikolić:

„ Loše smo ušli u utakmicu, ali smo uspeli da podignemo nivo igre. Igrali smo odličnu odbranu. Veliki uspeh za nas je pobediti ekipu koja je druga na listi. Puno nam znači ova pobeda!“