MEGA UBEDLJIVA U PANČEVU ZA PRVU POBEDU U SUPERLIGI!

U utakmici četvrtog kola Superlige košarkaši Mega Leksa su došli do prve pobede pošto su u Pančevu savladali Tamiš rezultatom 61:102  (18:22, 11:26, 23:33, 9:21). Trener Dejan Milojević je isključen posle nekoliko minuta igre zbog dve uzastopne tehničke greške pa je ostatak meča ekipu sa klupe vodio Nenad Čanak.

Mega Leks je počeo meč sa petorkom Miljenović, Zagorac, Kešelj, Jokić i Šulović. Na samom početku utakmice se istakao Šulović sa dva polaganja, jednim posle skoka u napadu a drugim posle asistencije Zagorca. Nakon toga mu se priključuje Jokić sa još dva koša za plus tri za Megu, 5:8. Kesar postiže trojku posle par minuta bez poena Tamiša. Kod rezultata 8:10, sudije su Dejanu Milojeviću dodelile dve uzastopne tehničke greške u razmaku od nekoliko sekundi pa je trener Mega Leksa morao da napusti klupu i umesto njega je u nastavku meča ekipu vodio Nenad Čanak. Jokić je nastavio sa dobrom igrom a po ulasku na parket mu se priključio i Danilo Nikolić pa se u poslednja dva minuta ušlo sa plus 4, 14:18. Posle par koševa sa obe strane, rezultat posle prve četvrtine je 18:22.

Druga četvrtina je počela sa nekoliko promašaja ali posle kontre Kešelja i trojke Nikolića, Mega stiže do plus sedam. Tamiš postiže koš a u narednom napadu je usledilo sjajno zakucavanje Zagorca sa 23:30. Jokić i Nikolić su nastavili sa odličnom igrom pa je trener Tamiša zatražio tajm-aut kod rezultata 25:34 posle pet minuta igre u drugoj četvrtini. Na scenu stupa Vebster koji sa dva polaganja i slobodnim bacanjima odvodi Megu na plus 15 na 29:44 a četvrtinu završava Zagorac posle skoka u napadu za plus 19 za Mega Leks, 29:48. Najbolji u redovima Mega Leksa na poluvremenu su bili Jokić sa 14 poena i osam skokova i Danilo Nikolić sa 11 poena.

Drugo poluvreme počinje sjajnom asistencijom Zagorca za zakucavanje Jokića da bi potom Kešelj vezao pet poena za 37:57. Tamiš se malo probudio i smanjio na 43:57 ali već u sledećem napadu Kešelj pogađa trojku. U narednim minuta je Mega održavala prednost a Zagorac je sa nekoliko uspešno završenih kontri odveo Megu na plus 26, da bi potom Krstić završio četvrtinu sa postignutom trojkom, 52:81.

U poslednjoj četvrtini, Mega Leks je rutinski priveo meč kraju a šansu su dobili rezervisti koji nisu igrali puno u prethodnom periodu. Meč je završila petorka Jaramaz, Krstić, Simović, Bojić i Veljković a konačan rezultat je bio 61:102.

Mega Leks: Kešelj 13 poena, Krstić 12 poena, Jaramaz, Veljković 1 poen, Miljenovic 8 poena i 6 asistencija, Bojić 6 poena, Jokić  18 poena i 11 skokova, Šulović 4 poena, Vebster 12 poena, Simović 2 poena, Zagorac 12 poena, Nikolić 14 poena i 5 skokova.

U redovima Tamiša su se istakli Kesar sa 18 poena i Krušćić sa 12.

Narednu utakmicu košarkaši Mega Leksa igraju već u ponedeljak 11. maja, kada dočekuju Konstantin.

Nenad Čanak:”Čestitke igračima, nije mala stvar pobediti Tamiš na strani sa 41 poen razlike. Ekipa je reagovala na pravi način posle isključenja Milojevića. Odigrali smo motivisano, kako bi i uvek trebali da igramo. Ovo je samo jedna od utakmica u nizu koje nam slede u vrlo zgusnutom rasporedu”.

Nemanja Krstić:“Čestitam igračima Tamiša na fer i korektnoj borbi. Pokazali smo reakciju posle slabog starta Superlige. Mislim da sa ovakvom igrom možemo da dođemo do zacrtanog cilja“.