PORAZ MEGA VIZURE NA STARTU ABA LIGE

Debi u društvu ABA ligaša košarkaši Mega Vizure obeležili su porazom. Bodove iz Smedereva, više nego zasluženo, nosi prvak Hrvatske ekipa Cedevite. 
Poslednju utakmicu prvog kola ABA lige u sezoni 2013-2014 u Sportskoj hali u Smederevu pratilo je oko hiljadu poklonika igre pod obručima. Svi oni mogli su da se uvere u snagu i kvalitet ekipe Jasmina  Repeše.
Igrači oba tima ušla su nervozno u utakmicu. Ipak, ruka se nekako više stegla domaćim košarkašima koji su u prvih nekoliko minuta promašili nekoliko čistih zicera. Za to vreme Zagrepčani su naštelovali nišanske sprave i polako počeli da prave razliku. Zahvaljujući odličnom tamnoputom pleju Smitu, Cedevita je prvi deo završila sa plusom od šest koševa (21:15).
 Izabranici Dejana Milojevića nisu se predavali i uspevali su tokom drugih 10 minuta da održe kakav – takav priključak. Na veliki odmor otišlo se sa solidnih devet koševa prednosti za Cedevitu. 
Prve minuta nastavka meča obeležili su domaći igrači. Posle nepuna tri minuta prednost  gostiju smanjena je na samo dva poena 44:42. Imali su Megini košarkaši priliku da pređu u vođstvo ali su u velikoj želji napravili nekoliko grešaka što su iskusni gosti znali da kazne preko odličnog Smita, Zubčića i Sutona. 
Sredinom poslednje četvrtine Cedevita je povela sa 15 razlike i tada je bilo jasno da bodovi odlaze u Zagreb. U ekipi Dejana Milojevića odličnu partiju pružio je Nenad Miljenović sa 9 poena, pet asistencija i indeksom 17. Ratko Varda i Nemanja Dangubić ubacili su po 14, a 11 koševa dodao je Nemanja Radović. Izostao je bolji učinak Vase Micića  i Nemanje Krstića koji su utakmicu završili sa po dva ubačena koša.
Cedevitu je do pobede vodio Nolan Derek Smit sa 21 košem, 7 asistencija, isto toliko skokova i tri ukradene lopte, što je bilo dovoljno za indeks uspešnosti 29. Solidan košgetereski učinak imali su još Tomislav Zubčić sa 14 i Goran Suton sa 12 pogodaka. 
– Očekivali smo ovakvu utakmicu. Znali smo da nas čeka jedna mlada ekipa koja se bori za svaku loptu. Često nam se dešavalo da kada  napravili razliku da  košarkašima Mega Vizure dozvolimo lake poene. Moramo puno stvari da promenimo ako želimo da u sledećem kolu pobedimo Krku – rekao je na pres konferenciji strateg Cedevite Jasmin Repeša.
– Igrali smo protiv vrlo talentovane ekipe u kojoj ima igrača koji će igrati vrhunsku košarku. Dobro smo se pripremili ali smo i pored toga napravili mnogo grešaka.  Na kraju smo ipak upisali pobedu i to u gostima što je najbitnije. Moram da se zahvalim na gostoprimstvu i mislim da će Mega Vizura postati jedan veliki klub – naglasio je jedan od najboljih u timu Cedevite Tomislav Zubčić.
– Cedevita je zasluženo pobedila. Imali su u nekoliko navrata deset i više poena razlike. Mi smo uspevali da se vratimo ali nedostajalo nam je znanja i energije da utakmicu uvedemo u neizvesnu završnicu. Čestitam Cedeviti na pobedi. Nama je ova utakmica jedno veliko iskustvo i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji – rekao je prisutnim novinarima Nenad Miljenović.
-Cedevita je bila favorit na ovom meču i tu ulogu je opravdala. Znalački su koristili naše greške.  Previše promašenih zicera i izgubljenih lopti omogućili su Cedeviti lake poene. Kad god smo uspevali da smanjimo razliku dešavalo nam se da gubimo lopte, mašimo zicere i to je Cedeviti omogućilo da utakmicu lako privede kraju. Žao mi je što nismo malo hrabrije ušli u utakmicu. Mislim da smo celu utakmicu odigrali u grču. Očekujem da ćemo kako vreme odmiče igrati sve bolje i bolje – dodao je trener Mega Vizure Dejan Milojević.
Utakmici u Smederevu, pored brojnih stručnjaka iz sveta košarke, bivših igrača, prisustvovao je i doskorašnji selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković sa svojim pomoćnikom Aleksandrom Kesarom. 
 
Mega Vizura: Reljić, Krstić 2, Dangubić 17, Đoković, Micić 2, Luković 5, Radović 11, Miljenović 9, Veljković, Jokić 5, Varda 11, Tijanić.
 
Cedevita: Zubcic 14, Ramljak, Mustapic, Babic 8, Delas 7, Smith 21, Suton 12, Bilan 4, Jelenek, Nurkic 6, Baltic, Bazdaric.
 
Kompletnu statistiku možete pogledati ovde.