Mega poražena i u II kolu Aba lige

Košarkaši Partizana došli su ubedljivom igrom do druge pobede u regionalnoj ABA ligi. Crno – beli su u Pioniru prikazali još jednu sjajnu partiju savladavši Mega Vizuru rezultatom 88:65.

         

Od samog starta je bilo jasno da je Partizan kvalitetniji. Odičnom odbranom i neverovatno preciznim šutem sa distance obezbeđena je velika prednost koja je lako održana tokom drugog poluvremena.

U timu Partizana najdominantiniji bio je Leo Vesterman sa 23 poena, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Dok je na drugoj strani ubedljivo najbolji bio je Nemanja Radović sa 26 poena.

Mega je povela lakim poenima posle izgubljene lopte Vestermana, međutim Partizan kreće u svoju seriju. Treba istaći neverovatne procente šuta crno – belih. Za tri poena je ubačeno 10 šuteva iz 13 pokušaja (77%).

Trener Mega Vizure, Dejan Milojević istakao je:

– Čestitam Partizanu, kvalitetnija je ekipa. Ali, kada bolji tim ima i više želje, dobije se ovo što se desilo. Partizan je sjajno gađao, ali smo mi napravili pet faulova. Kada ekipa šutira 13-10, a ti puštaš, onda obavezno gubiš 20 razlike. Evidentno da nismo u dobroj formi da bismo igrali sa najboljima, Partizanom i Cedevitom. Radićemo vredno, uigravaćemo se. Kasno su se priključili reprezentativci, imali zajedno samo tri-četiri treninga. Siguran sam da ako mlad tim dobro i kvalitetno radi, biće samo bolji. Nadam se da će što pre doći forma, da počnemo da pobeđujemo.

MEGA VIZURA: Reljić, Krstić 2, Dangubić 7, Đoković, Micić 9, Luković, Radović 26, Miljenović 10 (5 as), Veljković, Jokić 4, Varda 7, Tijanić.

PARTIZAN:  Atanitović, Lovernj 10, Vesterman 23 (7 asistencija), Dalo 4 (5 as), Milosavljević 10, Bogdanović 9 (4 as), Gagić 4, Musli 13, Šalić, Andrić, Kinsi 11, Bezbradica 4.

U III kolu Aba lige Mega dočekuje Igokeu, u nedelju 13.10. u 19h.