BARAĆ: „SVE ŠTO SMO VEČERAS URADILI PRKOSI LOGICI“

Košarkaši Mega MIS-a ostvarili su plasman u polufinale ABA lige, pošto su u drugoj utakmici četvrtfinalne serije savladali Cedevitu Olimpiju u Ljubljani 71:85 (22:22, 19:23, 19:21, 11:19). Tako su potvrdili ubedljivu pobedu iz Hale sportova Ranko Žeravica na startu četvrtfinala i sa 2-0 došli do polufinala, gde će igrati protiv Crvene zvezde ili SC Derby-a. Izabranici Marka Baraća su ponovo najbolje ostavili za kraj. Posle tri prilično izjednačene deonice, podigli su broj obrtaja u poslednjoj, stigli za nekoliko minuta do dvocifrene prednosti i tako uspostavili kontrolu. Poveli su i sa plus 17 na ulasku u poslednja tri minuta, pa je sve bilo prilično jasno u Stožicama. Mega MIS je sačuvala prednost i bez poraza otišla u polufinale.

Trener Mega MIS-a Marko Barać izneo je utiske na konferenciji za medije posle utakmice:

Čestitao bih svojim igračima na neverovatnom poslu koji su napravili večeras i u čitavoj seriji. Prva utakmica je bila veoma dobra za nas, ali očekivali smo reakciju domaćeg tima koji je sastavljen od toliko kvalitetnih i iskusnih igrača. Očekivali smo da im proradi igrački ponos i da budu maksimalno motivisani. Nije bila laka utakmica i pored ogromnog deficita u skoku, energija, zajedništvo i želja moje ekipe su bili na vrhunskom nivou i momci su uspeli da svedu domaći tim na niske procente šuta, mnogo izgubljenih lopti i uspeli su da naprave defanzivne deflekcije i ukradene lopte u ključnim momentima, te da tako privedu utakmicu kraju. Sve što smo večeras uradili prkosi logici. Ovo je bekovska igra, a mi smo toliko oslabljeni, da smo večeras igrali sa nekim postavama koje su prilično atipične. Vrlo je teško dobiti kada izgubiš bitku u skoku, ali ova ekipa je pokazala da i kada je teška situacija, mi u ovom trenutku dobijamo po navici,

rekao je Barać.

Mega MIS će se za finale plej-ofa ABA lige početkom maja boriti protiv boljeg iz duela između Crvene zvezde i SC Derby-a, a beogradski sastav pred drugi meč vodi 1-0 u seriji.

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer