VELIKI PEH ZA MEGU, KAPITEN PLAVŠIĆ DOŽIVEO PRELOME KOSTIJU LICA

Košarkaši Mega MIS-a su zabeležili pobedu u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije rezultatom 71:85 kojom su došli do trijumfa 2:0 u seriji i plasmana u polufinale plej-ofa ABA lige, ali je ekipu zadesio veliki peh zbog povrede koju je doživeo kapiten Mege Uroš Plavšić.


Nakon duela sa protivničkim košarkašem koji se desio na početku druge četvrtine, Plavšić je zadobio  prelome kostiju lica na četiri mesta, kako su pokazali prvi pregledi koji su urađeni odmah po povratku ekipe u Beograd. Nakon dodatnih pregleda, u naredna dva dana biće poznato da li je neophodna operacija.

I pored jakih bolova koje je trpeo i konstantnog držanja leda na licu tokom boravka na klupi, kapiten Mege je insistirao je da završi utakmicu u kojoj je njegova ekipa na kraju zabeležila veliku pobedu, a u kojoj je Plavšić učestvovao sa 6 poena i 8 skokova tokom 23 minuta koje je proveo na parketu.

Ovo je treći veliki peh koji je zadesio ekipu Mege, pošto je u prvoj utakmici četvrtfinala u Beogradu Omerdžan Ilijasolu doživeo distorziju skočnog zgloba zbog koje nije ni putovao u Ljubljanu, dok je Lovro Gnjidić doživeo prelom šake u utakmici protiv Cibone.

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Video: ABA League