BARAĆ: „ZAVRŠILI SMO OVO PUTOVANJE NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN, ALI NISMO JOŠ GOTOVI“

Košarkaši Mega MIS-a su u poslednjem kolu ligaškog dela sezone u ABA ligi savladali Igokeu u Laktašima 78:92 (17:23, 28:24, 15:20, 18:25) i tako sa rekordnih sedam vezanih pobeda obezbedili četvrtu poziciju na tabeli pred plej-of. Izabranici Marka Baraća su vodili tokom većeg dela susreta, polako uspostavljali kontrolu i sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini otklonili sve dileme o pitanju pobednika. Tako su sa učinkom 16-10 okončali prvu fazu takmičenja, a zahvaljujući nizu sjajnih rezultata će kao četvrtoplasirani imati prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja protiv Cedevite Olimpije (igra se na dve pobede). Igokea će sa po 13 pobeda i poraza kao sedmoplasirana u četvrtfinale.

Trener Marko Barać izneo je utiske posle 16. pobede u sezoni na konferenciji za medije u Laktašima:

Čestitam mojim igračima na pobedi. Bilo je teško, kao i što smo očekivali. Igrači Igokee su pokazali veliki karakter, za njih ova utakmica rezultatski možda nije imala značaj, ali su se borili od prvog minuta i stavili nam do znanja da neće ništa biti lako, čestitam im na tome. U prvom poluvremenu smo loše odreagovali na pritisak na loptu, loše smo branili liniju za tri poena… Sve su to bile stvari koje je bilo potrebno ispraviti u poluvremenu i mislim da smo to uradili na najbolji mogući način. U drugom poluvremenu smo sveli broj izgubljenih lopti na samo četiri, 14 je cifra koja ti dozvoljava da bude u igri na ozbiljnoj utakmici. Mnoštvo asistencija, koševa iz kontra napada u drugom poluvremenu, lepe igre i vrlo sam zadovoljan. Bilo je teško vreme za igru, ali uvek je lepo igrati u ovoj dvorani i veliko je zadovoljstvo doći u Laktaše. Radujem se i nekim narednim susretima, i želim im puno sreće u plej-ofu, tako i u Ligi šest. Što se nas tiče, završili smo ovo putovanje koje je trajalo zaista dugo na najbolji mogući način. Ne želim mnogo da analiziram sezonu, jer još nismo gotovi,

rekao je Barać.

Sledi plej-of, a Mega MIS će u četvrtfinalu odmeriti snage sa ekipom Cedevite Olimpije. Tim Marka Baraća će igrati kod kuće u prvom, a ukoliko bude potrebe i u trećem meču serije koja se igra na dve pobede.

Foto: Mega MIS