SEDMA VEZANA POBEDA MEGA MIS-A ZA POTVRDU ČETVRTOG MESTA U ABA LIGI PRED PLEJ-OF

Košarkaši Mega MIS-a su u poslednjem kolu ligaškog dela sezone u ABA ligi savladali Igokeu u Laktašima 78:92 (17:23, 28:24, 15:20, 18:25) i tako sa rekordnih sedam vezanih pobeda obezbedili četvrtu poziciju na tabeli pred plej-of. Izabranici Marka Baraća su vodili tokom većeg dela susreta, polako uspostavljali kontrolu i sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini otklonili sve dileme o pitanju pobednika. Tako su sa učinkom 16-10 okončali prvu fazu takmičenja, a zahvaljujući nizu sjajnih rezultata će kao četvrtoplasirani imati prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja protiv Cedevite Olimpije (igra se na dve pobede). Igokea će sa po 13 pobeda i poraza kao sedmoplasirana u četvrtfinale.

Igrač utakmice bio je kapiten Mega MIS-a Uroš Plavšić sa sjajnim dabl-dablom od 17 poena i čak 16 skokova, što mu je donelo indeks korisnosti 36. Izvanredan je još jednom bio i Nikola Đurišić, koji je 23 od svojih 26 poena postigao u drugom poluvremenu. Podelio je i četiri asistencije, iznudio sedam faulova i susret okončao sa indeksom 29. Poput Plavišića, dabl-dabl je ubeležio i Andrija Jelavić sa 10 poena i 12 skokova (indeks 20), dok je Stefan Miljenović postigao 14 poena, uz sedam završnih dodavanja.

U ekipi Igokee izdvojio se Goran Filipović sa 18 poena, jedan manje dodao je bivši košarkaš Mega MIS-a Dragan Milosavljević, dok su dvocifreni bili i Marko Jeremić sa 14, kao i Džeki Karmajkl sa 12 poena.

Domaćin je nešto bolje otvorio meč i poveo 9:4, ali odgovorila je Mega snažno i serijom 10:0 preokrenula rezultat. Imala je i osam poena prednosti u završnici, da bi se na prvi odmor otišlo sa 17:23 u korist Baraćevog tima. Posle nešto više od 30 sekundi igre u drugoj četvrtini, Mega MIS je stekla i dvocifren višak, ali je do sredine deonice Igokea prepolovila zaostatak, pa potom prišla i na samo poen minusa. Ipak, odbila je Mega nalet domaćeg sastava poenima Jelavića i Maloveca, i ostala u prednosti do kraja prvog poluvremena (45:47).

Održavala je Mega višak po povratku sa pauze i trojkama odbijala pokušaje ekipe iz Laktaša da preuzme kontrolu. Posle zakucavanja Jovića povela je i sa plus devet na minut i po do kraja, da bi se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa 60:67 u korist izabranika Marka Baraća. Trojkom Miljenovića, posle oko tri minuta igre u četvrtoj četvrtini, Mega MIS je ponovo stekla dvocifrenu prednost. Nastavili su mladi košarkaši Mege se odličnom igrom, da bi posle trojke Đurišića stekli i 14 poena viška na oko četiri i po minuta do kraja. Domaćin nije imao snage da još jednom uhvati priključak, Baraćev tim je sačuvao višak i zasluženo slavio.

Sledi plej-of, a Mega MIS će u četvrtfinalu odmeriti snage sa ekipom Cedevite Olimpije. Ekipa Marka Baraća će igrati kod kuće u prvom, a ukoliko bude potrebe i u trećem meču serije koja se igra na dve pobede.

Mega MIS: Milijašević 2, Miljenović 14 (7 as), Jelavić 10 (12 sk, in 20), Marković, Milutinović, Iljasolu 5, Đurišić 26 (in 29), Kovačević, Plavšić 17 (16 sk, in 36), Jović 8, Malovec 10

Igokea: Kondić, Bošković, Filipović 18, Stanković 4, Jošilo 4, Nakić 6, Milosavljević 17, Karmajkl 12, Jeremić 14, Milovanović 3

Foto: Igokea m:tel/Nikola Vuruna