UROŠ PLAVŠIĆ MVP 26. KOLA ABA LIGE

Uroš Plavšić je najbolje ostavio za kraj. Centar i kapiten Mega MIS-a obeležio je poslednje kolo ligaškog dela sezone u ABA ligi sjajnom partijom u pobedi ekipe Marka Baraća na gostovanju protiv Igokee, pa je proglašen i za najkorisnijeg igrača 26. runde regionalnog takmičenja.

Plavšić je dominirao pod obručima u Laktašima i susret okončao sa dabl-dablom od 17 poena i 16 skokova, a podelio je i dve asistencije i upisao dve blokade za indeks korisnosti 36 – najveći u 26. kolu. Tako je dobio i MVP priznanje, pošto je sjajnu partiju krunisao i u trijumfom, sedmim u nizu za košarkaše Mega MIS-a.

Indeks 36 bio je i najveći koji je Plavšić zabeležio ove sezone, pa je tako na najbolji mogući način stavio tačku na prvu fazu takmičenja i dodatno popravio utisak izuzetnte debitantske sezone u ABA ligi, tokom koje je dosad beležio 15,8 poena i 7,8 skokova, za prosečan indeks 18,5.

Centar Mega MIS-a je tako po drugi put proglašen najkorisnijim igračem kola, pošto je to zvanje poneo i u 21, kada je zabeležio indeks 35 u trijumfu nad Krkom, a košarkaši Mege su skupa šest puta dobijali MVP priznanja ove takmičarske godine.

Foto: Mega MIS