MEGA MIS NAJBOLJA KAD JE NAJTEŽE, OD MINUS 14 DO VELIKE POBEDE PROTIV SC DERBY-A

Košarkaši Mega MIS-a upisali su četvrtu vezanu pobedu u ABA ligi, pošto su posle velikog preokreta u 23. kolu savladali SC Derby u Hali sportova Ranko Žeravica 88:79 (22:23, 18:29, 24:19, 24:8). Izabranici Marka Baraća su u prvom poluvremenu gubili dvocifrenom razlikom, pa su bili 14 poena u zaostatkom početkom treće deonice, ali su u tim trenucima pokazali da se neće predati, da bi najbolje ostavili za kraj. Sjajnom igrom u odlučujućoj četvrtini Mega je došla do preokreta, a potom je u neizvesnoj završnici, posle velike borbe, slomila otpor rivala, ostala koncentrisana u odlučujućim momentima i na kraju zasluženo upisala veoma bitnu pobedu. Mega MIS tako poslednja tri kola ligaškog dela sezone u regionalnom takmičenju dočekuje sa učinkom 13-10, a u finišu susreta je uspela da stekne i prednost u međusobnim okršajima sa sastavom iz Podgorice koji je pretrpeo 12. poraz (11-12), te je tako napravila još jedan veliki korak ka plasmanu u plej-of.

Na kraju je igrač utakmice bio Stefan Miljenović. Postigao je neke od ključnih poena u završnici i meč okončao sa dabl-dablom od 22 poena i 12 skokova, a zabeležio je i šest asistencija za indeks korisnosti 33. Odmah iza bio je kapiten Mega MIS-a Uroš Plavišić kojem je pored 19 poena jedan skok nedostajao za dabl-dabl (indeks 31), dok je Nikola Đurišić bio najefikasniji akter susreta sa 23 poena. Odličan je bio i Andrija Jelavić sa 12 poena i šest uhvaćenih lopti (indeks 21). Ova pobeda dodatno dobija na značaju kada se u obzir uzme da Lovro Gnjidić nije mogao da pomogne ekipi, dok je Timotej Malvoec igrao rovit.

Sastav iz Podgorice predvodio je Igor Drobnjak sa 15 poena, Mateo Drežnjak je dodao 12, dok su po 11 poena postigli David Mirković i Emir Hadžibegović.

Mega je dobro otvorila meč i posle dva minuta vodila 7:2. Čuvala je prednost sve do poslednja dva minuta uvodne deonice, kada su gosti sa devet vezanih poena stigli do preokreta, da bi posle kraće rezultatske klackalice u završnici četvrtine otišli na prvi odmor sa minimalnim viškom (22:23). Ipak, Podgoričanima je pripao početak druge deonice, pa su prvi put na meču uspeli i da se odlepe. Čuvali su prednost, odbijali nalete Mege, pa poveli i sa dvocifrenom razlikom na četiri minuta do velikog odmora. Mega je u nekoliko navrata smanjila zaostatak, ali je SC Derby ipak imao komfornih 12 poena prednosti posle 20 minuta (40:52).

Držali su se gosti sve do sredine treće deonice, kada je Mega posle efektnog zakucavanja Đurišića prepolovila zaostatak. Pokazali su Baraćevi izabranici da se neće predati, ali se ipak u odlučujujućih 10 minuta ušlo sa 64:71 za sastav iz glavnog grada Crne Gore. Ipak, sačuvali su košarkaši Mega MIS-a najbolje za kraj. Plavšić je povukao u poslednjoj četvrtini, pridružio mu se Jelavić i domaćin je preokrenuo za nešto više od tri mintua igre (72:71). Igralo se potom koš za koš, pa je meč ušao u neizvesnu završnicu. Vodila se velika borba za svaku loptu, Đurišić i Miljenović su dobrim potezima držali Megu ispred rivala, Baraćev tim je ostao koncentrisan do poslednjeg trenutka, nije grešio sa linije penala, te je zasluženo došao do velike pobede.

U narednom, 24. kolu ABA lige, Mega MIS gostuje ekipi Crvene zvezde, a susret je zakazan za ponedeljak, 25. mart, od 20.00.

Mega MIS: Milijašević 2, Miljenović 22 (12 sk, 6 as, in 33), Jelavić 12 (6 sk, in 21), Popović, Milutinović, Iljasolu 6 (7 as), Đurišić 23, Kovačević, Plavšić 19 (9 sk, in 31), Jović 4, Malovec

SC Derby: Bogavac 7, Pavlićević, Vučeljić 4, Hadžibegović 11, Baćović 2, Ivišić 2, Dokins 8, Drobnjak 15, Drežnjak 12, Todorović, Kapusta 7, Mirković 11

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov