BARAĆ: „HEROJSKI TRIJUMF“

Košarkaši Mega MIS-a upisali su četvrtu vezanu pobedu u ABA ligi, pošto su posle velikog preokreta u 23. kolu savladali SC Derby u Hali sportova Ranko Žeravica 88:79 (22:23, 18:29, 24:19, 24:8). Izabranici Marka Baraća su u prvom poluvremenu gubili dvocifrenom razlikom, pa su bili 14 poena u zaostatkom početkom treće deonice, ali su u tim trenucima pokazali da se neće predati, da bi najbolje ostavili za kraj. Sjajnom igrom u odlučujućoj četvrtini Mega je došla do preokreta, a potom je u neizvesnoj završnici, posle velike borbe, slomila otpor rivala, ostala koncentrisana u odlučujućim momentima i na kraju zasluženo upisala veoma bitnu pobedu. Mega MIS tako poslednja tri kola ligaškog dela sezone u regionalnom takmičenju dočekuje sa učinkom 13-10, a u finišu susreta je uspela da stekne i prednost u međusobnim okršajima sa sastavom iz Podgorice koji je pretrpeo 12. poraz (11-12), te je tako napravila još jedan veliki korak ka plasmanu u plej-of.

Trener Mega MIS-a Marko Barać je izneo utiske na konferenciji za medije posle utakmice:

Jako važna pobeda za nas. Kao što sam rekao i u najavi meča, imali smo dosta kadrovskih problema nakon prošle utakmice sa Cibonom. Očekivao sam da ovi momci koji dobro rade i treniraju od jula, kroz akumulirani rad pokažu dozu karaktara koji je neophodan za pobedu. Derbi je odličan tim, dobro selektiran, sa dugačkom klupom i brojnim opcijama, tako da, možda će ovo biti prejaka reč, ali ovo je zaista bio herojski trijumf. U prvom poluvremenu nakon dobrog otvaranja smo zaigrali nešto mekše, nismo uspeli da pronađemo pravu preraspodelu minuta i zadataka, ali u drugom poluvremenu smo sve to iskorigovali, pre svega defanzivno. U drugom poluvremenu Studenstki centar je postigao 27 poena, nakon jakog dobrog skakačkog prvog poluvremena, mi smo to uspeli da iskontrolišemo u nastavku i u svim tim parametrima ofanzivnog skoka, poena iz druge šanse, u svemu smo bili bolji. Mislim da smo zasluženo pobedili. Gostima želim sreću u nastavku, a mi nastavljamo gde smo stali,

rekao je Barać.

U narednom, 24. kolu ABA lige, Mega MIS gostuje ekipi Crvene zvezde, a susret je zakazan za ponedeljak, 25. mart, od 20.00.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov