BARAĆ: „IZNELI SMO UTAKMICU KAO TIM I ZBOG TOGA SAM SREĆAN“

Košarkaši Mega MIS-a su na najbolji mogući način nastavili sezonu u ABA ligi, pošto su posle pauze ubedljivo slavili na gostovanju protiv Krke u Novom Mestu, 91:106 (29:27, 20:25, 22:27, 20:27). Izabranici Marka Baraća su počeli da slamaju protivnika u trećoj deonici, da bi se pred odlučujućih 10 minuta odvojili. Dobar ritam preneli su i na poslednju deonicu i ubrzo stigli do dvocifrene prednost, koju domaćin nije mogao da stigne. Mega MIS je tako došla do 11. pobede, te posle 21 runde ima učinak 11-10, dok je Krka na bilansu 4-17.

Trener Mega MIS-a Marko Barać izneo je utiske na konferenciji za medije posle meča:

Vrlo efikasna utakmica. Domaćin je otvorio šuterski izvanredno, ako se ne varam, imali su 8/11 za tri poena u prvom poluvremenu. Neki šutevi su bili otvoreniji, neki dosta teški… Stergara smo uveli u utakmicu lakim penalima i dali mu na samopouzdanju, međutim, čestitam igračima na veoma važnoj pobedi. Uspeli su da pronađu način da naprave ovu utakmicu onakvom kakvom želimo. Tražili smo način da onemogućimo Krku da nas uvede u igru pet na pet, kao u prvoj utakmici iz koje smo izvukli dosta pouka. Dve stvari me zaista raduju, pobedili smo u bici u skokovima protiv ekipe koja je u tom segmentu dominantna u ligi, imali smo više ofanzivnih i skokova ukupno. Druga stvar koju bih istakao je ogroman doprinos igrača sa klupe, daleko najveći broj poena sa klupe u sezoni, što pokazuje da smo izneli utakmicu kao tim i zbog toga sam srećan. Krki mnogo sreće u nastavku, a mi nastavljamo dalje sa svojim poslom,

rekao je Barać.

U narednom, 22. kolu ABA lige, košarkaši Mega MIS-a će u Hali sportova Ranko Žeravica ugostiti Cibonu. Susret je na programu u ponedeljak, 11. marta, od 21.00.

Foto: Mega MIS