BARAĆ: „MOMCI SU SE BORILI, NEMAM ŠTA DA IM ZAMERIM; SAD DA SE VRATIMO U SALU I VEĆ NA SLEDEĆOJ UTAKMICI BUDEMO BOLJI“

Košarkaši Mega MIS-a nisu uspeli da savladaju Zadar na gostovanju u dvorani Krešimir Ćosić. Hrvatski tim je posle 40 minuta velike borbe slavio u 19. kolu ABA lige pred svojim navijačima 74:71 (17:17, 23:14, 16:21, 18:19). Izabranici Marka Baraća su uspeli da obrišu dvocifren minus, uvedu meč u neizvesnu završnicu, ali iako su se borili do poslednje sekunde nisu uspeli da dođu do 10. trijumfa ove sezone. I dalje u sedmi na tabeli sa bilansom 9-10, dok je Zadar skočio na peto mesto sa učinkom 11-8.

Trener Mega MIS-a Marko Barać izneo je utiske na konferenciji za medije posle susreta:

Uvek je teško igrati u Zadru. Dobra atmosfera, publika koja podržava svoj tim, tim koji je već drugu godinu na okupu, igra veoma dobro i koristi svoje kvalitete na najbolji mogući način. Veoma je teško igrati protiv ovako fizikalnih momaka, posebno mladoj ekipi koja još nije stekla taj nivo fizikalnosti i to se videlo u pojedinim situacijama. Pre svega kada su skok i ničije lopte u pitanju. Momci su se borili, nemam šta da im zamerim, ali nismo bili dovoljno jaki da te lopte pokupimo i na taj način sprečimo dosta lakih poena koje je domaćin deo. Utakmica je mogla da ode na obe strane, imali smo nekoliko tranzicija koje nismo realizovali na način na koji to obično činimo. Imali smo i jedan šut iz blizine na plus jedan za Zadar, na kraju i slobodna bacanja… Ovo je još jedno iskustvo koje moj tim stiče, nije lako kada utakmica dođe do egala pred ovakvom publikom, nije lako da se okrene. Imamo još mnogo stvar na kojima treba da radimo, večeras nije bilo protoka lopte po kojem smo prepoznatljivi, imali smo premali broj asistencija… Sigurno da treba da se vratimo u salu, da analiziramo i da se potrudimo da već u sledećoj utakmici budemo bolji. Zadru čestitam i želim mu puno sreće u nastavku,

rekao je Barać.

U narednom kolu ABA lige, Mega MIS dočekuje Mornar iz Bara, a susret 20. runde zakazan je za nedelju od 12.00, u Hali sportova Ranko Žeravica.

Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin