MEGA MIS PRUŽILA SJAJAN OTPOR CRVENOJ ZVEZDI, ALI NIJE USPELA DA UPIŠE VELIKU POBEDU

Košarkaši Mega MIS-a odigrali su još jedan odličan meč protiv jednog od favorita za najviši plasman na Jadranu. U okviru 11. kola ABA lige, u Hali sportova Ranko Žeravica, bili su rame uz rame sa Crvenom zvezdom do poslednjih trenutaka, kada je ipak iskustvo srpskog predstavnika u Evroligi presudilo, te su gosti stigli do trijumfa 88:98 (27:22, 13:26, 30:20, 18:30). Izabranici Marka Baraća su sjajno otvorili meč, vodili posle uvodnih 10 minuta, ali nisu uspeli da zadrže prednost do velikog odmora. Ipak, u trećoj deonici su ponovo zaigrali sjajno na oba kraja terena i napravili preokret. Držali su se protiv favorizovanog protivnika do poslednjeg minuta, kada su gosti napravili ključnu prednost i došli do pobede. Mega MIS tako posle 11 mečeva ima učinak 5-6, dok je Zvezda na vrhu regionalnog takmičenja sa samo jednim porazom (10-1).

Najefikasniji u sastavu Mege bio je Nikola Topić sa 21 poenom, a upisao je i po pet skokova i asistencija za indeks 23. Ispratio ga je Uroš Plavšić sa dabl-dablom od 16 poena i 11 skokova, dok je Nikola Đurišić dodao 12 poena. Andrija Jelavić je takođe bio blizu dabl-dabla sa 11 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Omerdžan Iljasolu, a podelio je i šest asistencija.

Kod Zvezde najefikasniji Nemanja Nedović sa 23 poena, dva manje dodao je Miloš Teodosić, dok je dvocifren bio i Džoel Bolomboj sa 12 poena.

Pred početak susreta, generalni menadžer Mega MIS-a Goran Ćakić uručio je prigodan poklon bivšem prvotimcu Mege Marku Simonoviću, koji od minulog leta nastupa za Crvenu zvezdu.

Mega je sjajno otvorila meč. Predvođena Plavšićem i Đurišićem povela je 17:10 i stekla kontrolu. Rival je pokušavao da se vrati, ali Baraćev tim je uporno održavao prednost, te je posle 10 minuta vodio 27:22. Gosti su stigli do preokreta na startu druge četvrtine, ali Mega se nije predavala. Usledilo je izjednačenje, a za njim i velika borba na oba kraja parketa. Ipak, iskusniji Zvezdin sastav je uspeo da stekne nešto osetniju prednost pred odlazaka na veliki odmor (40:48).

Kako je otvorila utakmicu, tako je Mega krenula i u treću deonicu. Sa velikom energijom i uz precizne hice Topića i Jelavića sa distance, stigla je do izjednačenja za manje od četiri minuta (52:52). Razigrao se Topić, usledio je novi nalet Baraćevih pulena, koji posle trojke Miljenovića u poslednjem minutu treće deonice dolaze do preokreta, te su pred odlučujući period vodili 70:68. U poslednjoj četvrtini je, očekivano, usledila velika borba. Odbrane su podignute na najviši nivou, Topić, Đurišić i Miljenović su dugo čuvali prednost Mege, ali je iskustvo evroligaškog sastava sa Malog Kalemegdana u finišu isplivalo na površinu. Zvezda se u poslednjim trenucima odlepila i upisala pobedu.

Mega MIS: Miljenović 6, Jelavić 11 (8 sk), Kobzistij 3, Popović, Milutinovuić, Iljasolu 11 (6 as), Đurišić 12, Kovačevič, Plavšić 16 (11 sk), Jović 6, Topić 21 (in 23), Malovec 2

Crvena zvezda: Lazarević 2, Teodosić 21, Davidovac 7, Mitrović 8, Lazić 5, Simonović 8, Nejpir, Tobi 2, Bolomboj 12, Nedović 23, Giedraitis 3, Dos Santos 7

U narednom kolu Mega MIS gostuje ekipi Splita na Gripama, a susret je zakazan za ponedejak 18. decembar od 18.00.

Foto: Mega MIS/Dušan Milenković/Ivica Veselinov