BARAĆ: „NISMO BILI PRAVI; NE SMEMO DA PRESTANEMO DA RADIMO STVARI KOJE SU NAM DONOSILE POBEDE“

Košarkaši Mega MIS-a nisu uspeli da upišu treću vezanu pobedu, pošto su u 8. kolu ABA lige izgubili u Hali sportova Ranko Žeravica od Krke 72:77 (21:13, 21:19, 19:27, 11:18). Izabranici Marka Baraća su imali kontrolu nad utakmicom u prvom poluvremenu, dvocifrenu prednost posle uvodne dve deonice, ali gosti iz Novog Mesta su uspeli da preokrenu rezultat u trećoj četvrtini i tako najavili neizvesnu završnicu. Vodila se velika borba do poslednjeg trenutka, Mega je uspela da vrati prednost, ali joj je u finišu nedostajalo sreće, što je rival iskoristio da upiše pobedu posle još jednog preokreta. Mega MIS tako ponovo ima polovičan učinak (4-4), dok je Krka upisala drugi trijumf (2-6).

Trener Marko Barać je na konferenciji za medije posle susreta izneo utiske:

Čestitke Krki, odigrali su veoma dobar meč, sasvim zasluženo pobedili. Nakon utakmice u Baru protiv Mornara i našeg ubedljivog trijumfa, pribojavao sam se da bi moglo da dođe do nečeg ovakog. Pokušao sam da reagujem, svi mi. Dosta razgovora, dosta sugestija, ali danas od samog starta, bez ozbira na kretanje rezultata, nismo bili pravi. Način na koji smo igrali nekoliko prethodnih utakmica nije se desio danas. Iz nekog nedostatka odlučnosti, promene ritma u oba pravca, sveli smo se na to da zavisimo od odluka na pik en rolu, koje danas nisu bile dobre. To je donekle razumljivo. Potrebno je malo iskustva da se čitaju određene stvari koje se menjaju tokom utakmice i za očekivati je da ovi mladi igrači u nekim situacijama ne odreaguju na najbolji mogući način. Imaju moju apsolutnu podršku i siguran sam da će daljim radom biti mnogo bolji u tom delu. Međutom, stvari koje su nas dovele do toga da imamo nekoliko pobeda, jednostavno ne smemo da prestanemo da radimo. Moramo da generišemo mnogo više lakih poena, da to radimo iz odbrane, da se povežemo defanzivno, pokažemo prisustvo u kontaktu – sve ono čega danas nije bilo. Uspeli smo i pored toga da izgradimo dosta dobrih pozicija, ali šut iz igre je bio 34 odsto, a šutnuli smo 73 puta na koš. Pored toga što je Krka veoma dobro branila reket, bilo je situacija kada smo mogli da ubacimo i neke lake šuteve. S druge strane, energija Krke, za koju smo znali da im gori, da će biti silno motivisani, uspeli su da ubace neke teške šuteve u momentima kada su uspeli da nas prelome. Ostaje nam da analiziramo ovu utakmicu, sve ono što je njoj prethodilo i da budemo bolji već u sledećoj utakmici,

rekao je Barać.

U narednom kolu ABA lige košarkaši Mega MIS-a gostuju u Zagrebu ekipi Cibone, a susret je zakazan za petak, 24. novembar, od 18.00.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov