MEGA MIS OTPUTOVALA U PODGORICU NA ABA SUPER KUP

Košarkaši Mega MIS-a su otputovala u Podgoricu gde će se od 18. do 20. septembra u SC Morača takmičiti na ABA Super kupu a prvi protivnik u četvrtifinalu u ponedeljak od 15 časova će biti ekipa Partizan Mozzart Bet. Izabranici Marka Baraća će svakako odigrati tri utakmice u tri dana, a u zavisnosti od rezultata, protivnik Mege u utorak će biti neko iz duela Cedevita Olimpija – Igokea m:tel.

Trener Mega MIS-a Marko Barać je pred početak ABA Super kupa istakao da njegovu mladu ekipu očekuje veliki ispit, ali i veliko zadovoljstvo:

„Ulazimo u završni deo priprema pred početak sezone u ABA ligi. Očekuju nas tri izuzetno jake i dobre provere na ABA Super kupu, prva protiv Partizana kao aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja o čijem kvalitetu je možda i suvišno govoriti. Imali su izvanrednu sezonu, uspeli da sačuvaju dobar deo ekipe i verujem da će ovo biti veliki ispit za naš mlad tim, ali i veliko zadovoljstvo. Sam koncept ABA Super kupa u Podgorici je odličan i drago mi je da se ovo takmičenje vratilo posle nekoliko godina pauze. Na jednom mestu će biti osam ekipa od kojih će svaka u tri dana odigrati tri utakmice i u skladu sa time, verujem da će biti dovoljno prostora za moje igrače da pokažu na kom se nivou trenutno nalaze timski i individualno pred početak ABA lige“.

Kapiten Mege Uroš Plavšić je izjavio da će ABA Super kup biti veliko iskustvo pred početak sezone:

„Pripremni period je prošao odlično za nas s obzirom da se okupila nova grupa momaka, svi smo se ujedinili i ispunili zadatke koje je trener postavio ispred nas. Očekuje nas Partizan kao prvi protivnik na Super kupu koji ima veoma kvalitetan tim koji je pojačan na svim pozicijama. Znamo šta da očekujemo od njih i potrudićemo se da im se suprostavimo što je moguće bolje. Nastavak Super kupa i ostali protivnici zavise od tog prvog susreta, ali mislim da će za naš jako mlad tim sve to svakako biti jedno veliko iskustvo pred početak sezone“.

Posle ABA Super kupa, Megu očekuje kontrolna utakmica protiv Tamiša 23. septembra, a u prvom kolu ABA lige će gostovati u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpija.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov